Derbi u Mostaru: Kakve će biti reakcije Zrinjskog i Sarajeva?

12. kolo PL BiH je pred nama

Derbi u Mostaru: Kakve će biti reakcije Zrinjskog i Sarajeva?

"Vrijeme je da na terenu ponudimo pravi pristup i motiv. Vrijeme je za bezobrazluk. Vrijeme je da ponovimo igru koja nas je krasila u Evropi... Vrijeme je za akciju. Vrijeme je da pokažemo reakciju! Da znamo. I da hoćemo" - poruka je koja je osvanula na zvaničnom FB profilu Zrinjskog pred današnji derbi sa Sarajevom.

I zaista, Zrinjski odmah mora "reagovati", ne želi li upasti u lošu seriju pošto je u prošlom kolu pretrpio poraz u hercegovačkom derbiju.

Ipak, Plemići pred sobom imaju izuzetno težak zadatak - Pod Bijeli brijeg stiže aktuelni šampion, FK Sarajevo.

Dok se u Mostaru čeka reakcija Plemića, navijači Sarajeva se pitaju kako će njihovi miljenici reagovati u prvom meču nakon ispadanja iz Kupa BiH od Širokog i svega što se dešavalo na Pecari.

Sarajevo derbi sa Zrinjskim dočekuje na drugoj poziciji na tabeli sa 23 osvojena boda, dok je Zrinjski četvrti sa četiri boda manje. Kada je forma u pitanju, Mostarci i Sarajlije su tu negdje - u zadnjih pet mečeva Premijer lige BiH i jedni i drugi imaju po tri pobjede i dva poraza. Međutim, derbi je derbi, pa ni forma ne znači puno, a o pobjedniku bi mogao odlučiti i najmanji detalj.

"Sutra je velika utakmica za nas i ne samo nas nego i cijelu ligu... Ipak je to derbi, pod Bijeli Brijeg dolazi osvajač dvostruke krune iz prošle sezone a mi smo spremni isprati gorak okus zadnje utakmice protiv Širokog. Ritam je ubitačan, težak, non stop imamo utakmice ali moramo znati kako izvući snagu za ovu zadnju utakmicu prije pauze da je riješimo u svoju korist... Ne bježim od tog da smo bili loši protiv Širokog. Taj poraz razotkrio je sve naše mane. Utakmica u Kupu je također pokazala neke mane ali tu je rezultat uspio pokriti sve. Dosta je tu stvari koje nisu štimale ali apsolvirali smo taj Kup na najbolji mogući način. Što se tiče sutrašnjeg meča igrači su svjesni njegove težine, gore od želje da izađu na teren i da pred pokažu pred Ultrasima i svima da je Zrinjskom mjesto u vrhu", izjavio je jučer trener Zrinjskog Hari Vukas, pa se osvrnuo na ekipu Sarajeva:

"Ne treba se tu i nema šta dodatno reći. To je ekipa koja ima jako puno pojedinaca koji u svakom trenu mogu napraviti višak i probleme tako da moramo biti jako oprezni. Kvalitet i širina koju imaju dodatni je poziv na oprez. Mislim da smo ih dobro izanalizirali, imamo još jedan trening popodne koji će biti posljednja priprema za utakmicu. Vjerujte mi, sutra idemo u jedan dobar fajt, vidim da su i momci spremni za sve pa smo puni optimizma pred sutra".

Treba dodati i da su Sarajevo i Zrinjski snage odmjerili već u prvom kolu ove sezone, a tada je bordo tim na Koševu slavio sa minimalnih 1:0 zahvaljujući golu Benjamina Tatara.

Pod Bijelim brijegom danas nema izrazitog favorita, dok se tek nešto više šansi za trijumf daje domaćima. Tako je kvota u kladionici MOZZART na trijumf Zrinjskog 2.40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Zrinjskog i Sarajeva!

Utakmica 12. kola Premijer lige BiH Zrinjski - Sarajevo počinje u 15:30 sati, baš kao i preostala tri meča domaćeg šampionata zakazana za subotu.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Tako će danas na Tušnju Tuzla City dočekati Zvijezdu 09 i imati odličnu priliku da se vrati na pobjedničke staze. Treba svakako istaći da će danas ekipu Tuzla Cityja po prvi put sa klupe voditi legendarni Elvir Baljić.

Zanimljivo bi trebalo biti i u Bijeljini gdje razigrani Radnik dočekuje Slobodu, dok će na Bilinom polju snage odmjeriti Čelik i Široki Brijeg - koji, čini se, hvata zalet.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ludilo_brale
AJDEEE ZRINJA !! SAMO JAKO !!
2 4
Đuka
Forza Zrinja
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi