Kolašinac izdvojio najboljih pet lijevih bekova na svijetu
EPA

Igrači koji ga inspirišu

Kolašinac izdvojio najboljih pet lijevih bekova na svijetu

Sead Kolašinac u razgovoru za Arsenalov klupski sajt otkrio je koje fudbalere smatra najboljim na svojoj poziciji.

Naš fudbaler je karijeru počeo u Karlsruheu kao zadnji vezni, ali još u ranoj fazi treneri u njemačkom timu uvidjeli su da daleko više može pružiti kao lijevi bek, što se na koncu i ispostavilo tačnim.

Danas je Kolašinac u velikom Arsenalu, mnogi mladi fudbaleri u njemu vide uzora, a otkrio je Seo i koji su to fudbaleri njega inspirisali kada je još bio klinac.

"Za mene je broj 1 Robero Carlos. Bio je opasan lijevi bek, konstantno je išao prema naprijed, baš se isticao. On mi je prva asocijacija kada se spomene ta pozicija", otkrio je Kolašinac, pa nastavio:

"Među prvima je počeo šutati loptom 'vanjskom'. To je bila snaga udarca koju niko nije mogao da ponovi, osim možda Quarseme, definitivno nešto posebno."

Potom slijede Cole, Marcelo, Maldini...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"I Ashley Cole je dobar, davao je sve od sebe na svakoj utakmici. Način na koji se borio za tim je zaista impresivan i zato nije ni čudo što je osvojio toliko trofeja. Marcelo mi je na trećem mjestu. Sviđa mi se način na koji on kontroliše loptu, po meni bi mogao igrati u veznom redu ili odmah iza napadača. S loptom je na ti i definitivno je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu."

"Zatim slijedi Maldini. Bio je pravi vođa. Njegova osobnost, način na koji rukovodi s timom..., sve to me je impresioniralo. Igrač za primjer. Izdvojio bih i Alabu. Posljednjih nekoliko godina igra na visokoj razini, učinkovit je i u napadu i odbrani, to ga izdvaja od ostalih", istakao je naš fudbaler.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DolazakHrvata
Gadi mi se tko igra u Arsenalu. Ej Kolasinac boze moj. Jedva cekam da ga na klupu zakuca mali Tirni. Najgori centarsut u povijesti Arsenala od svih bekova crni Seade
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi