"Pokazali smo zašto smo prvaci... Igranje rukom? Pitajte sudiju i momke iz VAR-a, a ne mene"
Guardiola je imao dosta prigovora na račun suđenja

Trener Cityja je bio zadovoljan sa igrom svog tima, ali ne i sa suđenjem

"Pokazali smo zašto smo prvaci... Igranje rukom? Pitajte sudiju i momke iz VAR-a, a ne mene"

S. Pašalić

Manchester City je poražen na Anfieldu od Liverpoola sa 3:1 u derbiju 12. kola Premier lige.

Redsi su sa dva brza gola u prvom poluvremenu poveli sa 2:0, a zatim su početkom nastavka stigli i do trećeg gola.

Građani su u 78. minuti uspjeli smanjiti na 3:1, ali nisu mogli više od toga pa sada Liverpool ima velikih devet bodova prednosti ispred tima Pepa Guardiole.

Ipak, trener Cityja je tokom meča u nekoliko navrata potpuno poludio zbog nekih sudijskih odluka, a smatrao je da je njegov tim dva puta trebao dobiti penal.

Nakon svega se mogla očekivati i njegova reakcija nakon završetka meča, što se na kraju i desilo.

"Ono što se danas desilo je da smo pokazali zašto smo prvaci. Ponosan sam na svoj tim više nego ikad prije", rekao je Guardiola za Sky Sports.

"Možemo biti ponosni na to kako smo igrali protiv najjače ekipe u Evropi."

"Pitajte sudije, ne pitajte me. Pitajte Mikea Rileya i momke iz VAR-a.", rekao je Guardiola nakon pitanja o igranju rukom Alexander-Arnolda.

"Htio bih razgovarati o našem nastupu, bio je tako dobar. Bila je to jedna od najboljih predstava koje smo prikazali."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je prilično slično utakmici Lige prvaka. Bilo je nevjerovatnih situacija i u toj utakmici, ali učinak danas bio je tako dobar. Uvijek se trudimo, nikad ne odustajemo. Zato smo u utrci za prvaka. Uvijek se borite do kraja."

"Važno je rasti kao klub i kao tim. Bila je čast za obje ekipe da pokažu navijačima u Premier ligi ove vrste utakmice.", dodao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
MILIJARDA za POJACANJAA..pa BRACO Vrbanjusa bi sa Barsom osvojio LIGU SAMPIONA..smrad DOPINGOVANU..kad on pocne neku IRONIJU glumiti..
6 8
leader_of_wolves
Pitanja za ove levate ovdje sto komentarisu za penale a ne znaju, da li ste vidjeli kod prvog "penala" da je bernardo igrao rukom? Da li ste mozda vidjeli kod drugog "penala" da je sterling namjerno gadjao ruku koja je bila u prirodnom polozaju ? Znam da smo vam trn u oku jer nas ne mozete stici topnici plavci i ostala gamad gledajte od majstora i ucite !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti