Očaj Barcelone na Mestalli
Foto - EPA

Valencia pobijedila prvaka

Očaj Barcelone na Mestalli

Midhat Šljivak

Valencia je u 21. kolu La Lige savladala Barcelonu na Mestalli sa 2:0.


Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je fantastičnu igru Valencije i pravo je čudo kako Barcelona nije bila u ogromnom zaostatku nakon 45 minuta igre.

U 12. minuti Maxi Gomez je promašio penal kojeg je skirvio Pique. Loše je šutirao fudbaler Valencije i Ter Stegen mu je skinuo šut.

Imao je domaći tim još nekoliko velikih prilika. Gameiro je pogodio prečku, a Ter Stegen je zatim dva puta sjajnim odbranama zaustavio igrače Valencije.

Jedini pokušaj u prvom poluvremenu Barcelona je imala preko Messija, ali njegov udarac je odbranio golman Domenech.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a prva je u nastavku prijetila Barcelona. Ansu Fati je u šansi, ali ne zabija.

Međutim, u 48. minuti domaći tim vodi. Maxi Gomez šutira, lopta pogađa Jordija Albu i završava u mreži Barce za prednost od 1:0.

Pokušala je potom Barcelona da dođe do izjednačenja. Imali su nekoliko šansi, ali završnica aktuelnog prvaka je bila katastrofalna

Zato je u 77. minuti Maxi Gomez završio priču oko pobjednika ovog meča. Majstorski je zabio za konačan rezultat meča od 2:0.

Barcelona je odigrala još jednu katastrofalnu utakmicu i na kraju je zasluženo poražena u ovom meču. Valencia je sa ovom pobjedom ponovo u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Valencia - Barcelona 2:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kasikara
Eto kraj jedne ere za Barcelonu i dugo si bili na tronu ..šteta za ovakvu ekipu R.I.P Barca .
8 1
Melan
Hahahah luzeri, real madrid sada ide na prvo mjesto, Hala Madrid!
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi