Sprema se rat Atalante i Intera za "novog Josipa Iličića"?

Mladi Poljak privlači pažnju

Sprema se rat Atalante i Intera za "novog Josipa Iličića"?

Kvalitet Josipa Iličića nikada nije dovođen u pitanje, ali proteklih par sezona u dresu Atalante Slovenac zaista briljira.

Međutim, sjajnom ofanzivcu su 32 godine i za očekivati je da njegova forma i karijera dosta brzo krenu silaznom putanjom.

Međutim, Atalanti je već za oko zapao igrač kojeg su mnogi prozvali "novim Josipom Iličićem".

Riječ je o mladoj zvijedzi poljskog Lecha, Filipu Marchwinskom.

Ovaj 18-godišnjak pokriva slične pozicije kao Iličić i odlikuje se sličnim stilom igre kao puno poznatiji Slovenac.

Ove sezone je u prvom timu Lech Poznana počeo pokazivati svoj ogromni potencijal i odmah je privukao pažnju velikih evropskih klubova - među kojima je i Atalanta.

Međutim, Atalanta neće biti bez konkurencije odlučili li krenuti u realizaciju transfera mnladog Poljaka.

Calciomercato.com tvrdi da je osim Atalante, Marchwinski zapao za oko i treneru Conteu i njegovom Interu, pa bi na narednom prelaznom roku mogli dobiti "rat" dva italijanska kluba za mladog igrača Lecha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su čelnici Intera još prije par godina išli u Poljsku kako bi završili transfer Marchwinskog, ali je njegova porodica tada stopirala isti. Sada se međutim interes Nerazzurra ponovo javlja.

Za mladu "modernu desetku", interesa navodno ima i iz Juventusa, Arsenala, Ajaxa, Hoffenheima...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ceSoloInter
a rata i qrca...to ti je kao da boosna izazove iran ili tursku :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi