FK Željezničar dobio saglasnost za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica

Potvrđeno sa Grbavice

FK Željezničar dobio saglasnost za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica

S. Mlaćo

Fudbalski klub Željezničar obavijestio je danas javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala Urbanističku saglasnost za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica.

Nakon usvajanja idejnog projekta stadiona Grbavica, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje nove Urbanističke saglasnosti za gradnju Južne tribine. Nadležna služba Općine Novo Sarajevo je 10.04.2020. godine izdala Urbanističku dozvolu čime su se stekli uslovi za predaju dokumentacije u cilju izdavanja Građevinske dozvole.

"Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti je u završnoj fazi te se predaja zahtjeva za izdavanje Građevinsku dozvolu očekuje najkasnije do kraja aprila.

Podsjetimo, Klub je u proteklih šest mjeseci na temu izgradnje južne tribine obavio sastanke s predstavnicima Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadamo se da će trenutna globalna situacija u vezi s virusom COVID-19 okončati u skorijoj budućnosti, uz što manje posljedica, kako bi se svi zajedno mogli posvetiti fudbalu i daljnjim aktivnostima na uređenju i izgradnji našeg doma", istakli su sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hzsg
Ovome nema kraja, sada prvi put u povijesti sporta slijedi odluka da se drugoplasiranom timu u jednom prvoligaškom tamičenju dodijeli titula, SAMO JOŠ TO FALI DA SE OVAJ mali klub pokuša napraviti malo većim...., eeeee
3 10
hzsg
Sad će opet NSBIH, KS, Općina Novo Sarajevo novac da uložii u privatni sektor, mimo svih zakonskih i pravnih normi. Pardon, možda se i od navijaca skupi u konacnici maksimalno 200 KM. Jednom rjeci SRAMOTA, neznam stvarno DO KADA VIŠE.
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi