Kako će izgledati i koliki kapacitet će biti južne tribine na Grbavici?

Željezničar dobio urbanističku dozvolu

Kako će izgledati i koliki kapacitet će biti južne tribine na Grbavici?

Stadion Grbavica, na kojem svoje utakmice igra FK Željezničar, uskoro bi trebao ponovo postati gradilište.

Nakon uspješne rekonstrukcije zapadne i izgradnje potpuno nove istočne tribine, na Grbavici planiraju da rekonstruišu i južnu tribinu s kojom će stadion u potpunosti dobiti novi izgled.

Iz kluba su danas potvrdili da je Općina Novo Sarajevo već izdala urbanističku saglasnost, čime su se stekli uslovi za predaju dokumentacije u cilju izdavanja građevinske dozvole, a u završnoj fazi je i izrada projekta.

Buduća južna tribina će imati kapacitet nešto više od 6.000 mjesta, a po uzoru na sjevernu, imat će krov i bit će udaljena od terena pet do šest metara. To će sasvim sigurno doprinijeti boljem ugođaju i atmosferi na stadionu. Prema nezvaničnim saznanjima portala SportSport.ba gradnja krova i nove tribine planirana je skupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Planirani početak radova je bio septembar, no s obzirom na novonastalu situaciju, ne može se sa sigurnošću reći da će tako i biti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Realnije je reci "Svaka cast" NSBiH, KS, Opcini NS, na dosadasnjem ulaganju u jednu rupu bez dna kakav je danasnji "zeljkan", od kojeg niko nema koristi. Pretpostavljam da je sljedeci korak SDA, da se izmuzu pare od MMF-a kako bi se nastavilo ulaganje u privatnu sugavicu. Ma djaba sve, titula nema i jos dugo nece biti. A vlasnistvo je relativan pojam, rat je najbolje pokazao, a bogami niko i nista nece ponijeti na onaj svijet.
2 15
AjdinVL
Nisu naši navijači za toga da tribina bude udaljena 5-6 metara od gola. Ne napadam Manijake, ovo važi za sve navijačke skupine u BiH.
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi