Bivši kapiten Čelika postao predsjednik FK Borac iz Tetova
Šišić je veoma poznato nogometno ime budući da u Premijer ligi ima blizu 200 nastupa, a igrao je za nekoliko velikana našeg nogometa.

Dvojica Šišića ponovo aktivirali klub iz prgradskog zeničkog naselja

Bivši kapiten Čelika postao predsjednik FK Borac iz Tetova

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Kao što smo već pisali u Kantonalnoj ligi ZDK u sezoni 2020/21 takmičit će se 10 klubova, od čega čak pet iz Zenice.

Riječ je o NK Čelik, NK Nemila. OFK ZSK, NK Fortuna, te FK Borac iz Tetova, koji se nakon gašenja 2017. godine ponovo aktivirao. FK Borac je osnovan 1946. godine i klub je koji ima dugu tradiciju, međutim prije tri godine je ugašen.

Ipak zahvaljujući dvojici mještana Tetova, a i dvojice zaljubljenika u nogomet ovaj klub je ponovo krenuo s radom. Predsjednik kluba je 30-godišnji Aldin Šišić, bivši igrač ovog kluba i nekadašnji kapiten Čelika. Zajedno s njim klub će voditi i Miralem Šišić, koji će biti direktor kluba.

Ovaj dvojac završio je svu potrebnu papirologiju i seniori Borca naredne sezone igrat će u Kantonalnoj ligi ZDK. Dok se ne završi renoviranje njihovog stadiona u Tetovu, Borac će igrati svoje utakmice na Kamberovića polju u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Plan je da u narednoj godini ovaj klub oformi i omladinske selekcije kluba, kao što je to nekada bio slučaj, a i sam Aldin Šišić svoju karijeru je počeo u Borcu, gdje je kao talentovani mladić prešao u Čelik, gdje je ostvario zavidnu karijeru i još uvijek je aktivni igrač. Posljednji klub za koji je nastupao je češki Sokol Hostoun, a pored ovog kluba i Čelika igrao je još za Dravu, Vitez, Velež, Slobodu, Mladost i Slogu.

Svakako da će biti veoma interesantno u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK zbog brojnih gradskih derbija u Zenici, budući da je pola lige sastavljeno od klubova iz Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Hajca ljaks ljude kontra Čelika, jel te stid?
1 0
Masina
Babala dipla ziva
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi