Chapecoense isplaćuje odštetu porodicama žrtava stravične avionske nesreće
Foto - EPA

Sud donio odluku

Chapecoense isplaćuje odštetu porodicama žrtava stravične avionske nesreće

Midhat Šljivak

Brazilski klub Chapecoense sklopio je novi sporazum sa porodicama žrtava avionske nesreće u kojoj je 2018. godine poginula 71 osoba.

Među stradalima je bio gotovo kompletan tim. Preživjela su trojica fudbalera, a porodice su odlučile da tuže klub i da traže odštetu za svoje stradale.

Podnijete su ukupno 24 tužbe, sud je naredio da će klub morati da isplati odštetu, a klub je to prihvatio uz dogovor sa porodicama o isplati novca u više rata.

Tako će u narednih godinu dana Chapecoense plaćati 250.000 dolara mjesečno, a godiinu nakon toga će se ovaj iznos povećati na 350.000 dolara mjesečno.

Isplata će trajati kroz naredne dvije godine, a svakako da je dobra stvar da su porodice pristale na ovakav način isplate odštete, jer je klub u lošoj financijskoj situaciji nakon ispadanja u brazilsku Seriju B.

Porodice žrtava također pokušavaju dobiti odštetu i od avionske kompanije LaMia, koja je kriva za nesreću, ali za sada ovaj slučaj ne ide prema željenom završetku.

Top Komentari

manijaci_____
Hoce da se ogrebu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi