UEFA odbrala lokaciju za Superkup, igrat će se s navijačima

Izvještava Sky Sport

UEFA odbrala lokaciju za Superkup, igrat će se s navijačima

Admin Čaušević
Teme:

Učesnici evropskog Superkupa bit će poznati do kraja ove sedmice kada će biti odigrane finalne utakmice Europa lige i Lige prvaka. 

UEFA je odlučila da se evropski Superkup ove godine igra na Puškaš Areni u Budimpešti. Sky Sport izvještava da je najveća novost da će tribine biti otvorene za publiku.

U krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji su odlučili da 30 % kapaciteta bude otvoreno za navijače što znači da bi na tribinama moglo biti prisutno oko 20.000 gledatelja.

Od ranije je poznato da će se utakmica za prvi evropski trofej u novoj sezoni igrati 24. septembra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, u finalu Europa lige će igrati Sevilla - Inter, dok će finalisti Lige prvaka biti poznati nakon današnjeg i sutrašnjeg polufinala. Sastaju se PSG - RB Leipzig i Bayern - Lyon.

Top Komentari

Arnel925
Sevilla - Bayern biće dobar Super Kup
2 2
ryan.giggs
Sevilla - PSG
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti