Željezničar konačno dobio dozvolu za trening na Grbavici

Nakon deset dana

Željezničar konačno dobio dozvolu za trening na Grbavici

A. Čaušević

Zbog neočekivane pauze prouzrokovane pozitivnim slučajevima zaraze koronavirusom Željezničar nije trenirao proteklih dana. 

Desetodnevna pauza bez treniranja okončana je današnjim treningom na stadionu Grbavica gdje je Amar Osim zajedno s pomoćncima okupio većinu igrača.

U FK Željezničar su maksimalno shvatili ozbiljnost situacije te je danas stadion Grbavica bilo nemoguće pristupiti. 

Igrači koji su još uvijek pozitivni na koronvirus nisu trenirali i nalaze se u samoizolaciji, dok je ostatak tima dobio dozvolu za treniranje i ograničeno kretanje.

Plavim s omoguće treniranje s tim da su svi obavezni da poštuju epidemiloške mjere, odnosno nošenje maske do mjesta treniranja i u odlasku kućama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, ekspediciju Željezničara početkom sljedeće sedmice očekuje novi odlazak u Izrael i odigravanje utakmice protiv Maccabija iz Haife.

Susret će se igrati u srijedu, 9. septembra, a prije samog polaska delegacija, stručni štab i igrači Plavih će ponovo biti testirani na koronavirus. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Ode Željana, redovna mušterija, na još jedno kawanje u Izrael.
3 8
Rajvosa2019
Yebe lud zbunjenog - 10 dana je tesko nadoknaditi - juce u Izraelu 3000 zarazenih na 9000000 stanovnika , a mec se opet igra u Izraelu ?? Pa mi smo sto se tice Korone za Izrael mala maca / cudne odluke i stvari se u zadnje vrjeme desavaju
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi