Šampion nastavlja nizati pobjede: Na Koševu pao desektovani Široki Brijeg

Handžić i Rahmanović za nova tri boda

Šampion nastavlja nizati pobjede: Na Koševu pao desektovani Široki Brijeg

Edmir Škorić

U susretu 11. kola Premijer lige BiH Sarajevo je ostvarilo pobjedu nad Širokim Brijegom (2:0).

Gosti iz Širokog Brijega s uu glavni grad BiH stgli sa ukupno 13 igrača u kadru. Bilo je čak upitno hoće li se meč odigrati večeras, no na kraju je odlučeno da lopta krene s centra na stadionu Koševo u 19:05 sati.

Sarajevo je, i da su gosti bili kompletni, svakako imao ulogu favorita, no vjerovatno bi gosti imali veće šanse da nešto naprave na Koševu, a ovako je bordo tim rutinski stigao do pobjede i nastavio pobjednički niz te se osamio na vrhu tabele sa 26 bodova uz omjer od osam pobjeda i dva remija, dakle i dalje jedini neporaženi tim u Premijer ligi.

Od početka uglavnom je Sarajevo napadalo i imalo loptu u nogama, a u 11. minuti Rahmanović šutira ravno u Zlomislića. Pet minuta kasnije Velkoski je neprecizan, a u 20. minuti reprezentativac Sjeverne Makedonije ne koristi veliku šansu nakon što se našao oči u oči sa gostujućim golmanom Zlomislićem.

Plela se mreža oko gola Širokobriježana, da bi u 39. minuti Haris Handžić zatresao mrežu gostiju poslije ubačaja Velkoskog iz kornera i to je ujedno bio rezultat prvog dijela meča.

U četvrtoj minuti nastavka umalo novi gol Handžića, ali je Zlomislić odbranio, a onda je golman gostiju zaustavio i pokušaj Rahmanovića.

Probao je i Velkoski u 72. minuti, opet Zlomislić sjajno brani, pa je zatim izblokiran udarac rezerviste Ahmetovića u 77. minuti, da bi sve dileme oko pobjednika otklonio razigrani Rahmanović deset minuta prije odlaska na odmor.

Uz malo sreće je došao u situaciju jedan na jedan i Zlomislić tu nije imao previše šansi, pa je sjajni veznjak ovjerio nova tri boda aktuelnog prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo narednog vikenda dočekuje Krupu i ima dobru priliku da nastavi nizati pobjede, dok će Široki Brijeg na još jedno gostovanje - Tuzlu kod Cityja.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Šampion hahahahahha koji idioti
5 35
Rajvosa2019
Isti bi rezultat bio i da je Siroki dosao sa 20-tak igraca / Toni juce izjavio da dolaze po pobjedu- par sati prije tekme traze odgodu ? Odluka saveza a ne FKS , hvala lijepo + ugodna vece , da napomenem sampion jos bez poraza
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi