Diogo Jota je opet spasio Liverpool

Klopp pogodio s izmjenama

Diogo Jota je opet spasio Liverpool

E. Škorić

Liverpool je u susretu 7. kola engleske Premier lige ugostio West Ham, a na kraju je slavio s 2:1.

Liverpool je u problemima zbog povrede Virgila van Dijka, a kako nema ni Matipa, stoperski par činili su Gomez i Phillips i to se ispostavilo lošim, a gosti iz Londona poveli su nakon samo 10 minuta igre.

Nakon odbijene lopte, Fornals je matirao Alissona, ali je Liverpool krajem prvog dijela uspio da dođe do izjednačenja.

Mohamed Salah je u 42. minuti izborio penal, a onda isti pretvorio u gol za izjednačenje.

Očekivano, u drugom napadu su uslijedili žestoki napadi Liverpoola, da bi u 77. minuti Diogo Jota zabio odbijenu loptu nakon što je prethodno Fabianski zaustavio udarac Manea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uzalud su se domaći počeli radovati, pošto je VAR ustanovio da je Jota bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, u 85. minuti Jota uspijeva nakon sjajne akcije domaćih i asistencije Shaqirija zabiti za trijumf svog tima.

Liverpool je lider sa 16 bodova i nastavlja da igra dobro u posljednje vrijeme, no nije uvjerljiv kao prošle sezone. Ali, najvažnije je za njih da redaju pobjede.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MangasColoradas
...opet cist gol ponistise Liverpoolu zbog navodnog faula nad golmanom koji nije postojao...nevjerovatno sta rade ovi VAR Manchesterovci...
2 6
user1590396893
Svaka čast Liverpoolu na karakteru vidi se da su najbolja ekipa trenutno u Premier ligi i da imaju taj karakter i mentalitet pobjednika
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi