Mundo Deportivo: Koeman Pjaniću priredio veliko razočarenje

Katalonski list posvetio pažnju bh. veznjaku

Mundo Deportivo: Koeman Pjaniću priredio veliko razočarenje

A. Čaušević

Ugledni Mundo Deportivo u današnjem izdanju posvetio je dosta pažnje Mirelamu Pjaniću kojeg u narednih desetak dana čekaju tri utakmice s reprezentacijom BiH.

Katalonski list blizak Barceloni navodi kako je Pjanić razočaran zbog onog što mu je Ronald Koeman priredio u finišu meča protiv Betisa.

Iskusni veznjak je u igru ušao u 86. minuti kako bi zamijenio Busquetsa te je računajući i sudijsku nadoknadu na terenu proveo 10-ak minuta, premalo za nekog ko na startu sezone ima postotak uspješnosti pasova od 94 %.

Međutim, Koeman je odlučio da mu takav igrač može koristiti u posljednjim minutama. Takva odluka je iznenadila sve u svlačionici Barcelone, navodi Mundo Deportivo, prvenstveno zbog loše Busquetsove forme.

Pjanić je razočaranje koje mu je priredio Koeman podnio stoički obzirom da mu se prvi put desilo da u igru ulazi kada je sve gotovo i to nekoliko minuta prije kraja.

Nekadašnji igrač Rome i Juventusa je u svlačionicu ušao mirno, zajedno s Messijem, malo je popričao i sa Ter Stegenom. Pjanić je prijao svima u svlačionici te da se lako povezao s novim saigračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo zaključuje da će Pjaniću dobro doći reprezentativna pauza da zaboravi scenu kada ulazi u u igru četiri minute prije kraja kao neki omladinac, a ne 30-godišnji izgrađeni veznjak s reputacijom jednog od najboljih na svijetu.

Situacija je to koju sigurno nije očekivao kada je potpisao za Barcelonu i koja nije iznenadila samo njega već i njegove saigrače, poručuje MD.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Darkwood
Koeman je katastrofa... evorton i Valenciju upropastio. Njegov vrh je holandska liga i to je to.... smiješan trener, kao igracu skidam kapu ali on i trener u ozbiljnom klubu niđe veze. Nije sto je naš pjanke ali vakog igrača uvoditi u 86 min hhaha...
14 0
Keno
Koeman zuto g*vno prodao svoju holandiju za barselonu a sad i nju unistava mater mu holandsku
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi