Gdje će završiti Maradoninih 50 miliona dolara? Nezapamćena trka za novcem porodice i prijatelja
Foto - EPA

Svi žele dio kolača

Gdje će završiti Maradoninih 50 miliona dolara? Nezapamćena trka za novcem porodice i prijatelja

Midhat Šljivak

Argentinska fudbalska legenda Diego Maradona preminuo je prije dvije sedmice u 60. godini života.

Čuveni fudbaler iza sebe je ostavio ogromnu porodicu, dosta priznate i nepriznate djece, nekoliko žena, te bogatstvo koje se procjenjuje na oko 50 miliona dolara.

Maradona nije živio u prevelikom luksuzu. Imao je onoliko koliko mu je bilo potrebno za normalan život, a mnogi su tvrdili da na računima zapravo nema novca.

Većina njegovog bogatstva je u nekretninama. Luksuz u najboljim dijelovima Buenos Airesa, fabrika u Venecueli i luksuzni hotel u Havani, te brojni automobili i nakit procijenjeni su na 50 miliona dolara i gotovo da nema člana porodice koji ne želi dio kolača.

Ako je vjerovati argentinskim medijima do sada se javilo barem 16 članova porodice koji žele dio kolača, a problem predstavlja što Maradona nije ostavio oporuku.

Iako su argentinski mediji nedavno objavili da postoji oporuka iz koje su isključenje njegove kćerke Dalma i Giannina i bivša supruga Claudia, to se ispostavilo kao netačno i one će sve moći da dobiju identičan dio kolača i tu je zapravo kompletan problem.

"Činjenica da nema oporuke njegova djeca i određene osobe koje nikada nije ni vidio imat će mogućnost da dobiju isti dio kolača. To je svakako neprihvatljivo za djecu koja su uz njega godinama i osjećaju se prevarenim", tvrde argentinski mediji.

Maradona navodno ima jedanaestero djece sa sedam različitih žena, a od njih je priznao petero. Međutim, oni koji tvrde da su njegova biološka djeca također će moći da traže dio bogatstva i to bi na kraju moglo potpuno usporiti podjelu imovine.

Svoj dio će vjerovatno tražiti i sestre, bivše supruge, prijatelji koji su bili uz njega, pa bi Maradonina smrt mogla mnoge i razjediniti u borbi za novac.

Top Komentari

SeoRusilac
Jbg tako je kad ne izvadiš na vrijeme.
0 4
user1596048881
Kako ste dosadni. Šta me boli k**** gdje će pare otić kad neću dobit ni pet fela.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi