Čime ih hrane? Haalandu najveća opasnost stiže iz vlastite porodice!

Dečko je čudo

Čime ih hrane? Haalandu najveća opasnost stiže iz vlastite porodice!

Admin Čaušević

Erling Haaland je bez dileme najbojlji mladi špic svijeta. Lakoća s kojom 20-godišnjak trese protivničke mreže je zaista impresivna. 

Haaland svojom brzinom, snagom i rutinom mnoge ostavlja bez komentara i klub koji ga bude imao u svojim redovima će u narednim godinama sigurno biti u ulozi favorita skoroa u svakom meču.

Obzirom da se radi o nekom ko je tek zakoračio u treću deceniju života Haaland na terenu djeluje zaista čudesno.

Interesantno, najveća opasnost barem kada su u pitanju naredne godine bi mu mogao biti prvi rođak - Albert Braut Tjaaland.

Ovaj 17-godišnjak je za vikend debitovao za seniorski tim Brynea i predviđa mu se blistava budućnost.

Tjaaland je fizički jako sličan Haalandu, već sada je praktično iste visine, dok mu evidentno još uvijek fali mišićne mase da bi bio podjednako snažan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je u pitanju statistika mlađi rođak napadača reprezentacije Norveške je podjednako ubitačan, barem kada su u pitanju omladinske kategorije. Na 37 utakmica je postigao 64 gola.

Haaland se dokazao u seniorskom fudbalu, a Tjaaland to isto očekuje. Ako se po jutru poznaje dan zvijezdi Borussije bi u godinama pred nama najveću konkurenciju mogla imati upravo u vlastitoj rodbini.

Top Komentari

cako
Lososom ih hrane, poznato je da Norvežani vole tu ribu. Kod njih nije ni skupa, zdrava, puna proteina... :)
3 0
Mele
Ne znam kako znas da nije skupa ta riba, mi koji zivimo u skandinaviji dobro znamo koliko ta riba kosta. Uzgajani Laks, ili losos na nasem, malo je jeftiniji , rijecni je kvalitetniji i bolji, naravno i skuplji. Jedan kg te ribe kosta od 15, do 30 eura.za info, samo da znas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti