Mijenja se famozno pravilo? Neki treneri će to teško podnijeti

UEFA planira promjene

Mijenja se famozno pravilo? Neki treneri će to teško podnijeti

Edmir Škorić
Teme:

Pravilo o golu u gostima moglo bi postati prošlost.

Utakmice nokaut faze često se rješavaju zbog gola više datog u gostima i to pravilo obično vole treneri poput Josea Mourinha ili Diega Simeonea, a primjerice, najviše sada nervira navijače Bayerna koji je ispao od PSG-a iako je s 1:0 slavio u Parizu.

Izvršni komitet UEFA će brzo razmatrati ukidanje pravila, koje je katkad najgore na svijetu, naravno ukoliko to osjetite na vlastitoj koži, pa vam pobjeda u gostima ne bude dovoljna samo zato što je rival prethodno dao gol više na gostovanju.

Ovo pravilo datira već 50 i kusur godina, a UEFA bi najzad mogla da pronađe drugi način za odlučivanje pobjednika u dvomeču. Postoji mogućnost da se u takvim slučajevima igraju produžeci, pa se pucaju penali.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U svakom slučaju, eventualno ukidanje pravila o golu u gostima moglo bi da bude pravi pogodak. Nogomet svako malo poprima svoj neki drugi oblik i ovo je samo jedna u nizu promjena koje nas očekuju.

Top Komentari

payron
To je davno trebalo promjeniti
6 1
El_Matador
Pravilo je uvedeno davno kad su se uglavnom gosti branili, odnosno uvedeno je kako bi se stimulisalo davanje golova. Danas to više nema smisla jer je manje-više svejedno da li se igra kući ili na strani
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi