Slave navijači Reala i Barcelone: Bilbao šokirao Jorgandžije
FOTO: EPA

Atletico poražen u Baskiji

Slave navijači Reala i Barcelone: Bilbao šokirao Jorgandžije

Haris Zilić

U 33. kolu La Lige zanimljiv meč odigrali su Atlethic Bilbao i Atletico Madrid. Konačan rezultat je glasio 2:1 za domaće.

Utakmica je počela ofanzivno od strane oba tima. Bilo je nekoliko lijepih akcija na startu, a u osmoj minuti slavlje domaćih igrača. Berenguer se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju i glavom pogodio za 1:0.

Nakon gola Madriđani su krenuli jače. U 14 .minuti sjajna akcija Llorentea i Corree, ali izostala je završnica. Pet minuta kasnije pokušao je i Carrasco.

U 28. minuti najbolja šansa za goste. Correa je primio je precizan pas u šesnaestercu i pucao oštro, ali lopta odlazi lijevo pored gola.

Uzvraćaju gosti u 33. minuti preko Vilailbrea, odbrana Atletica sjajno blokira njegov pokušaj. Sancte u novoj šansi za Baskijce u 43. minuti, međutim šutira pored gola.

Nastavak utakmice donio je veliku borbu na terenu.

Oglasi

Atletico je svim silama tražio izjednačujući pogodak, a blizu je bio Llorente u 53. minuti. Nakon njegovog šuta lopta odlazi malo pored gola domaćina. Minut kasnije dobru šansu nije iskoristio i Correa.

Bilbao je prvu priliku u nastavku imao u 58. minuti. Lijepa akcija domaćina, šut Sanceta, lopta odlazi preko gola Jorgandžija. Unai Lopze u novoj prilici za Bilbao u 76. minuti, odbrana madridskog kluba na visini zadatka.

Igrala se 77. minuta kada se Savić sjajno snašao u šesnaetsercu domaćina i na asistenciju večeras vrlo dobrog Carassca pogodio za 1:1.

Prijete domaći u 81. minuti, sada je Savić odlično intervenisao ispred svog gola.

Do kraja meča još par dobrih akcija oba tima, a u 87. minuti Martinez nakon kornera pogađa za 2:1 i veliki tirjumf Bilbaa. Ovaj poraz bi mogao Jorgandžije koštati titule.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednjih pet kola španske La Lige očekuje nas prava ludnica. Atletico ima 73 boda, Real 71, Barcelona 71, ali Katalonci imaju meč manje u odnosu na vodeći dvojac. Blizu je i Sevilla sa 70 osvojenih bodova, tako da će La Liga do kraja sezone biti jedna najuzbudljivijih liga kada je u pitanju borba za titulu prvaka.

ATLETHIC BILBAO - ATLETICO MADRID 2:1 (Berenguer 8', Martinez 87'/Savić 77')

Top Komentari

Eno30
Kakav Atletico van forme su totalno pasce na cetvrtu poziciju prece ih i Sevilja. Barsa sad drzi sve u svojim rukama a sa obzirom kako su u dobroj formi mislim da ce i biti prvaci a i ide im u prilog Realov kiks i sto ce Real bazirati se na ligu prvaka
6 2
Atr
imaju jos da igraju barsa i atletiko tu ce se liga najvjerovatnije odluciti
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi