Žrtve nepravde su izvele najbizarniju "proslavu" ikad: Trofej je dirnuo samo kapiten i to jedva

Opet su gdje im je i mjesto

Žrtve nepravde su izvele najbizarniju "proslavu" ikad: Trofej je dirnuo samo kapiten i to jedva

Admin Čaušević
Teme:

Zbog pojave koronavirusa prošle sezone mnogi klubovi su doživjeli nepravdu. Neki su ostali bez trofeja, a neki su završili u nižem rangu jer su prvenstva prekinuta.

Hearts je prošle sezone izbačen iz škotskog Premiershipa nakon što su klubovi glasali da odlučuju osvojeni bodovi u trenutku prekida.

U klubu za kojeg je svojevremeno nastupao Husref Musemić su to shvatili kao veliku nepravdu, ali su je prihvatili i ove sezone su se takmičili u Championshipu.

Za vikend su pobijedili Inverness s 3:0 te osigurali promociju. Nakon toga je uslijedila najbizarniju proslavu prilikom dodijele pohara. Možda i najbizarnija u historiji.

Trofej je podginut kao vjerovato niti jedan drugi u historiji što je naišlo na opravdvanje kod velikog broja navijača Heartsa koji zbog globalne situacije nisu bili na stadionu.

Predvođeni kapitenom Stevenom Naismithom igrači Hearsta su na nekin način odlučili da bojkotuju trofej, a upravo je Naismith bio jedini koji dodirnuo pehar i to jedva.

Oglasi

Dok bi praktično svi u tim trenucima skakali od sreće, birali što bolju pozu za fotografiju, tražili pehar u svoje ruke, ispijali šampanjac, igrači Hearta su se nakon skromnog dizanja trofeja odmah zaputili u svlačionicu.

Mnogi ljubitelji fudbala su ovaj potez igrača Heartsa prihvatili uz dosta poštovanja svjesni da se pobjednici, odnosno putnici u niži rang trebaju odlučivati za terenom, a ne zelenim stolom.

Hearts u svojim vitrinama ima četiri titule prvaka Škotske, a posljednji veliki trofej je osvojen 2012. godine. Tada je po osmi put osvojen škotski Kup.

Poslije agresije na BiH Hearts je gostovao u Sarajevu. Bilo je to 2003. godine. Protivnik u Kup UEFA je bio Željezničar. Škoti su prošli sa ukupnih 2:0. Na Koševu su mreže mirovale.

Top Komentari

sdsport15
U novijoj bh istoriji za njih je, ako se ne varam 2g il 3god, nastupao reprezentativc Mirsad Beslija, al' nije on iza Sarajeva pa zasto to spomenuti. Jesam li u pravu kvazi novinarcicu? Sportski pozdrav
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi