U Premijer ligi se naosvajao trofeja, sada igra sezonu života: Postao je majstor za slobodnjake

U Premijer ligi se naosvajao trofeja, sada igra sezonu života: Postao je majstor za slobodnjake

Admin Čaušević

Nekolicna igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH se mogu pohvaliti podatkom da su šampionski pehar osvojili najmanje tri, četiri ili čak pet puta. 

Igrač koji je imao zadovoljstvo da pet puta digne u zrak titulu prvaka BiH je i Benjamin Čolić, iskusni desni bek koji već nekoliko godina uspješno igra u Češkoj.

Sarajlija je u Češku otišao prije četiri godine. Prvo je igrao u Karvini, a sada je član Čeških Budojevica i ove takmičarske godine igra sezonu života.

Budojevice su jučer gostovale Pribramu te su slavile s 0:1, a pobjednički gol na meču djelo je upravo Čolića koji je sjajno zabio iz slobodnjaka.

Bila je to zlata vrijedna pobjeda za goste koji su tako prekinuli niz bez poraza od 12 ligaških utakmica te su se uspjeli odmaknuti od opasne zone.

Dok je igrao u Premijer ligi Čolić je znao zabiti iz slobodnjaka, ostaje u pamćenju njegov gol gradačačkoj Zvijezdi, ali se u inostranstvu dodatno specijalizao za prekide.


Iako igra na poziciji desnog beka na 24 ligaška meča ove sezone uspio je zabiti već sedam golova što je zaista fantastičan učinak, uz to je dodao i tri asistencije.

Ovaj 29-godišnjak je dijete sarajevskog Željezničara gdje je sa tri titule prvaka doživio potpunu afirmaciju. Dva puta je bio prvak i sa Zrinjskim, a u BiH je još igrao za Čelik i Olimpik.

Inače, osim pet šampionskih titula Čolić ima i dva Kupa BiH, oba je osvojio dok je igrao na Grbavici.

Top Komentari

Mowzilla
I opet se pitam, zasto se ovakvi igraci zapostavljaju kad su pozivi u repku u pitanju...
0 0
Robijas007
Pa bolji je gol dao u dresu Čelika protiv Olimpika!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti