Marko Maksimović: Mi smo od mogućih 30 bodova osvojili 28, suvišno je bilo šta drugo reći

Trener FK Borac

Marko Maksimović: Mi smo od mogućih 30 bodova osvojili 28, suvišno je bilo šta drugo reći

Midhat Šljivak

Borac je u derbiju 30. kola Premijer lige BiH savladao Zrinjski sa 2:1.

Banjalučki tim tako je napravio krupan korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine i sada je tri boda ispred Sarajeva tri kola prije kraja prvenstva.

Trener Borca Marko Maksimović može da bude zadovoljan novom pobjedom svog tima i to zadovoljstvo nije krio.

"Znali smo da će biti težak meč. Evropu smo osigurali matematički, sad ćemo dobro da proslavimo i idemo dalje", rekao je Maksimović i dodao je:

"Mi smo od mogućih 30 bodova u drugom dijelu sezone osvojili 28, sve je drugo suvišno reći", rekao je Maksimović za Arenu.

Borac do kraja sezone ima veoma težak raspored. U nedjelju će na Grbavicu kod Željezničara, a zatim slijede dueli protiv dva tuzlanska tima.

Oglasi

U 32. kolu u Banja Luku stiže Tuzla City, a u posljednjem kolu Borac ide na Tušanj ekipi Slobode.

Upravo je Sloboda pomrsila konce Sarajevu u današnjoj utakmici i nema dileme da će i Borac imati težak zadatak u ovom susretu.

Banjalučani su posljednju i ujedno jedinu titulu prvaka naše zemlje do sada osvojili u sezoni 2010/2011 kada ih je sa klupe predvodio Vlado Jagodić. Tog ljeta je tim iz Banja Luke u drugom pretkolu Lige prvaka igrao sa Maccabijem iz Haife.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izraelski tim je u prvoj utakmici slavio sa visokih 5:1 i tako već tada riješio pitanje oko prolaska dalje. U revanš susretu Banjalučani su stigli do časne pobjede rezultatom 3:2 i tako ispali sa ukupnih 4:7.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Bilo je tu dosta sumnjivih - izmisljenih penala guranja od sudija , suvisno je bilo sta reci
19 6
Ende
Ti i momci u crnom... fakat jeste XD
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi