Postaje li Atletico već danas prvak Španije?

Real se nada čudu

Postaje li Atletico već danas prvak Španije?

Edmir Škorić

Dva kola ostala su u Španiji, a La Liga bi nakon dugo godina mogla dobiti prvaka, a da to ne budu Barcelona ili Real Madrid.

U sezoni 2013/14 je Atletico prekinuo 10-godišnju vladavinu Reala i Barcelone u Španiji, a šest sezona kasnje ponovo ovaj tim ima priliku da to učini.

Ostala su još samo dva kola i Atletico ima pol poziciju. Jorgandžije imaju 80 bodova, Real Madrid 78, a Barcelona 76 bodova. Još uvijek se Kraljevi i Katalonci nadaju da će do titule, no zaista su šanse male, naročito ekipi Ronalda Koemana.

Danas se igraju susreti 37. kola La Lige i praktično bismo mogli dobiti i prvaka. Atletico ima jako dobru situaciju jer dočekuje Osasunu, dok će Real Madrid imati teško gostovanje kod Athletica na San Mamesu. Taj duel igra se od 18:30 sati, a Atleticovi nogometaši će na teren u istom terminu. Dobije li tim Diega Simeonea, a Zidaneov izgubi, sve je gotovo.

Barcelona dočekuje Celtu u istom terminu. Mora da pobijedi, ali pitanje je hoće li to išta značiti čak i da Atletico izgubi, jer bi i dalje Madriđani imali bod više.

U posljednjem kolu Atletico gostuje Valladolidu, a Real dočekuje Villarreal. Navijačima Reala nadu daje činjenica da je Valladolid u opasnoj zoni s 31 bodom i da mu gori pod nogama. No, ako Huesca koja ima 33 boda danas dobije kojim sluačajem Betis u gostima, onda će i zvanično Valladolid ispasti iz La Lige. To bi naravno posebno godilo Atleticu uoči zadnjeg kola.

Ipak, treba biti realan i reći da je Atletico daleko najviše zaslužio titulu i da je samo pitanje vremena kada će biti okrunjen istom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atleticu bi to bila 11. titula. Vodeći je Real sa 34 titule, dok Barcelona ima 26. Athletic je osvojio osam, Valencia šest, a Real Sociedad dvije titule. Po jednu imaju Deportivo, Sevilla i Betis.

Kladionica MOZZART ima bogatu ponudu za danas, a Atletico se nameće kao "zicer". OVDJE pogledajte kvote i ostavite vašu okladu!

Top Komentari

Momak
Rijetko glup clanak. Ne znam zasto iznosite neistine? Okej, Atletico ce vjerovatno biti prvak. Ali cak i da real pobijedi i atletico pobijedi danas, teoretski je dovoljno realu da atletico odigra posljednju utakmicu nerijeseno, a da real pobijedi i prvak je real. Dakle, ako real pobijedi obe utakmice, Atletico jedino moze biti prvak ako pobijedi oba meca. Dok uz nerijesen ishod, real je prvak.
5 1
Vienner
Real realno ne zasluzuje titulu jer su gubili bodove protiv slabijih ekipa. Atletiku su uzeli 4 boda Barseloni isto 6 bodova i da na kraju lige ne osvojih titulu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi