Igrači Chelseaja se obradovali Tuchelovim patikama kao da su trofej, imali su valjan razlog

Plavci na krovu Evrope

Igrači Chelseaja se obradovali Tuchelovim patikama kao da su trofej, imali su valjan razlog

Admin Čaušević

Thomas Tuchel je Chelseaju donio najpoželjniji pehar u svijetu klupskog fudbala, s Plavcima je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Manchester City s 1:0. 

Londonski tim je odigrao sjajan meč na stadionu Dragao i na kraju potpuno zasluženo po drugi put u klupskoj historiji postao najbolja ekipa Starog kontinenta.

Na snicima slavlja iz svlačionice moglo se vidjeti kako mnogi igrači Chelseaja piju šampanjac iz Tuchelovih patika. Interesanta je pozadina te priče.

Dok je bio trener PSG-a Tuchel je patike dobio na poklon i obećao da će ih nositi u finalu Lige prvaka. Prošle sezone to nije uradio u Parižani su izgubili.

Ovaj put obukao je patike koje su mu donijele sreću, a čak su se u svlačonici Plavaca u zrak digle i patike umjesto pehara.

"Zaboravio sam da sam imao ove patike u Parizu, dao sam obećanje da ću ih nositi u finalu Lige prvaka ako se plasiramo tamo. Radi se o poklonu predsjednika PSG-a", ispričao je Tuchel.

Oglasi

"Prošle godine ih nisam nosio i izgubili smo. Ovaj put sam ih obukao i upalilo je", kazao je Nijemac.

Vlasnik Chelseaja, Roman Abramowich je prezadovoljan Tuchelovim radom i sada ga želi nagraditi bogatim ugovorom, koji bi trebao biti potpisan naredne sedmice.

Nijemac je stigao početkom 2021. godine kao zamjena za Franka Lamparda, te je za nekoliko mjeseci digao Chelsea na jedan viši nivo, osigurao trofej Lige prvaka i ekipu učinio jednom od najboljih na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nisam 100 posto siguran, ali mislim da ću dobiti novi ugovor. Vlasnik mi je nešto spomenuo, ali moram provjeriti", rekao je Tuchel.

Njegov trenutni ugovor s Plavcima vrijedi do ljeta 2022. godine, ali Abramovič želi da ta saradnja potraje još nekoliko sezona.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emo1
Majstore prošle godine, Bayern je bio daleko najbolji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi