Bivši igrač Milana izvršio samoubistvo i ostavio pismo u kojem je sve objasnio

Više nije mogao da se nosi s rasističkim uvredama

Bivši igrač Milana izvršio samoubistvo i ostavio pismo u kojem je sve objasnio

Endin Čaušević

Italijanska javnost jučer je bila u šoku nakon što je objavljeno da je bivši omladinac Milana, Seid Visin, pronađen mrtav u svom stanu.

Mediji na Apeninima jučer su potvrdili da je Visin pronađen mrtav u svom stanu nakon što niko od porodice i prijatelja nije mogao da ga dobije.

Policija je nekako ušla u stan i pronašla je njegovo tijelo. Visin je rođen 2000. godine u Etiopiji, ali ga je usvojila jedna italijanska porodica iz Nocera Inferiore.

Visin je igrao u omladinskim kategorijama Milana i bio je u generaciji s Gigijem Donnarummom. No, prije nekoliko godina je odustao od fudbala i počeo je raditi kao konobar.

Corriere dello Sport jutros je objavio šokantne informacije da je on zapravo izvršio samoubistvo i pronašli su njegovo pismo u kojem je objasnio zbog čega je to uradio, a mnogi su shvatili da više nije mogao da trpi rasističko vrijeđanje zbog čega očito nije mogao pronaći posao.

"Gdje god odem osjećam teret zbog svoje boje kože. Nisam migrant, usvojen sam kad sam bio dijete i sjećam se kako su me svi voljeli. Gdje god sam išao osjećao sam se odlično, ali sada se sve to promijenilo", piše u pismu Visin i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Našao sam posao, ali sam ga morao napustiti jer je previše ljudi, pogotovo onih stariji, odbijalo da ih uslužujem zbog svoje boje kože. Nije mi bilo lako jer su me optuživali da kradem posao mnogim mladim i bijelim Italijanima".

"Nešto se promijenilo u meni. Kao da me sramota što sam crn. Kao da moram da dokazujem ljudima koji me ne poznaju da sam poput njih. Italijan i bijel. Na sve moguće načine su se šalili na račun crnaca i pokazivali su mi da tu ne pripadam. TO je bilo strašno, čuti i osjetiti takvu mržnju u ljudima prema crncima".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Žalosno
6 0
Mackintosh
Pametan potez djecarac. Da se nisi ubio ostao bi anoniman i bio i dalje konobar. Sta ti je potreba za paznjom...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi