Vrijede 150 miliona eura, a "eliminisani" da utakmica nije ni počela

Za sada samo posmatrači

Vrijede 150 miliona eura, a "eliminisani" da utakmica nije ni počela

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri sanjaju da jednog dana predstavljaju svoju reprezentaciju na velikim takmičenjima. 

Jadon Sancho i Ben Chilwell su se našli na spisku pozvanih za Evropsko prvenstvo, ali selektor Engleske Gareth Southgate za sada prednost daje drugim igračima. 

Sancho je među najtraženijim mladim igračima svijeta, njegova vrijednost se pcojenjuje na 100 miliona, dok je Chilwell nedavno postao klupski prvak Evrope s Chelseajem i ovaj lijevi bek vrijedan 50 miliona je bio zaista fantastičan.

Međutim, sve to im nije bilo dovoljno da se uopšte nađu u zapisniku za utakmicu prvog kola protiv Hrvatske koju su Englezi dobili s 1:0.

No description available.

Gareth Southgate je sa spiska od 26 igrača morao eliminisati trojicu. Harry Maguire je otpao zbog povrede, dok su na iznenađenje sa spiska izostali još Sancho i Chilwell.

"Nesreća je što moramo imenovati samo 23 igrača i morali smo pokriti određene pozicije. Ne volim što moram izostavljati igrače iz ekipe na velikim takmičenjima", kazao je Southgate uz obrazloženje da su igrači Borussije i Chelseaja izostavljeni iz tehničkih razloga.

Sancho je igrao u pripremnoj utakmici protiv Litvanije prošlog vikenda, dok je Chilwell dobio dodatno slobodno vrijeme jer je igrao finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Southgate je na pozicijama lijevog beka dao prednost Kieranu Trippieru i Luke Shawu koji je protiv Hrvatske bio na klupi. U ofanzivnom dijelu tima su igrali Foden, Mount, Sterling i Kane. S klupe su ušli Rashford, Bellingham i Calvert-Lewin.

Inače, pobjednički gol za Tri lava zabio je Sterling. Naredni meč Engleska igra u petak, 18. juna protiv Škotske. Kako sada stvari stoje Maguire neće biti spreman i za taj duel.

Top Komentari

edin_93
Engleska ima možda najbolje igrače na prvenstvu, ali taj njihov gubitnički mentalitet ne nestaje, plus ovaj njihov selektor je totalno čudan... Grealish bi uz Mounta i Kanea bio najbolji igrač definitivno on ga ostavlja na klupi.Odluka da Alexander Arnolda ne zove na prvenstvo? Po meni najbolji desni bek na svijetu. Trippier ispred Shawa i Chilwella? Pogotovo Chilwella, on stavlja dešnjaka na lijevog beka. Sve mi je to totalno nejasno...
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti