Nadležne institucije obradovale navijače FK Velež

Rođeni evropski meč igraju za sedam dana na Grbavici

Nadležne institucije obradovale navijače FK Velež · Saznajemo

Samir Mlaćo
Navijači Veleža saznali su sjajne vijesti.

Rođeni u četvrtak igraju meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Coleraine iz Sjeverske Irske na Grbavici, a sa tribina će ovaj susreti moći da prati 5.000 navijača.

Nema sumnje da će navijači Veleža iz cijele BiH doći na sarajevski stadion, a očekuje se i zvanična potvrda ove informacije danas ili sutra.

Velež je izborio Evropu nakon 33 godine i svi kojima je klub u srcu sa nestrpljenjem očekuju meč naredne sedmice.

Zbog mjera vezanih za pandemiju koronavirusa postojala je mogućnost da dozvoljeni broj gledaca bude mnogo manji, špekulisalo se da će to biti 500 gledalaca po tribini, odnosno ukupno 2.000 hiljade, no Rođeni su sada saznali sjajne informacije.

Velež je jučer okončao pripreme na Kupresu, a sinoć je slavio na Pecari protiv Širokog Brijega 2:0.

Oglasi

Irci se raduju dolasku u BiH

Kapiten Colerainea, Stephen O’Donnell je kazao da on i saigrači spremno dočekuju novi evropski izazov pogotovo jer se kako kaže takva prilika ne događa često.

"Putovanja poput ovog ne dolaze često i mislim da će za nas kao grupu biti novo iskustvo i da ćemo biti spremni", kazao je 28-godišnji štoper koji s trenutno oporavlja od povrede.

"To je nova zemlja i nije da svaki dan dobijete priliku da igrate negdje kao što je Bosna. Imali smo nekoliko dobrih iskustava u različitim zemljama posljednjih godina i to je vjerovatno nagrada za naporan posao."

"Lijepo je upoznati različite kulture, stadione, atmosferu i igrati protiv ekipa koji igraju drugačiji tip fudbala tako da se radujemo ovoj prilici i dat ćemo sve od sebe."

Coleraine je prošle sezone na penale izbacio Maribor i to u Sloveniji. O'Donnell smatra da će sada biti drugačije jer će se igrati dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prošle godine format od jedne utakmice nam je odgovarao, ali i sada idemo u Bosnu dobro pripremljeni. Stručni štab će imati za nas spreman plan, pa ćemo se, nadam se, zadovoljni vratiti kući."

Prva utakmica Velež - Coleriane igra se na stadionu Grbavica u četvrtak 8. jula s početkom u 20:30.  Od ove sezone neće važiti pravilo u gostima pa će biti interesantno za vidjeti kako će se postaviti gosti iz Sjeverne Irske. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

donado91
na Pecari Full na Grbavici 5k? Koja logika ??? pa daj pusite stoko full,kada je u Budimpesti 70k na stadionu,sto na Grbavici nebi bilo 15k
13 0
BetonskiMozgovi
Bujrum rođeni..
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi