"Moja garaža Specijal: Engleska sa Southgateom je projekat, dajem njima i Dancima blagu prednost

"Moja garaža Specijal: Engleska sa Southgateom je projekat, dajem njima i Dancima blagu prednost

Adnan Beganović

Do kraja Evropskog prvenstva odigrsat će se još pet utakmica. Današnja dva četvrtfinala meča, dva polufinalna i finalni meč.

Ko će se priključiti Španiji i Italiji u polufinalu Evropskog prvenstva saznat ćemo danas nakon posljednjih sudijskih zvžduka na mečevima Češke i Danske, te Engleske i Ukrajine.

Upravo o ova dva meča u podcastu "Moja garaža Specijal" razgovarali smo sa našim gostom komentatorom, nekadašnjim bosanskohercegovačkim reprezentativcem Omerom Joldićem.

"Danci su u prednosti. Pokazali su u dosadašnjem dijelu prvenstva da su prebrodili onu krizu zbog nesretnog slučaja sa Erikssenom. Momak koji ga je zamijenio to je uradio odlično. Čehe predvodi Schick koji igra u sjajnoj formi. Dobili su na otvaranju Škotsku i dobili su mnogo na sampouzdanju. Onda, nemaju ni pritiska", istakao je Joldić.

"Možda bi se mogao desiti scenarijo iz 1992. godine kada su Danci doslovno "upali" na Evropsko prvenstvo umjesto Jugoslavije, pa su ga i osvojili. Mnogi to i priželjkuju. Dobro, danas nije takav slučaj, ali Danci nisu bili u krugu favorita prije početka prvenstva. I Češka spada u tu grupu. Protiv Holandije su pokazali kvalitet, nisu imali podređenu ulogu", dodao je Joldić.

Osvrnuo se naš gost komentator i na duel Engleske i Ukrajine.

"Englezi igraju dosta tvrdo, oni su jedna od velikih reprezentacija koja nije osvojila Evropsko prvenstvo. Mnogo reprezentacija se žalilo zbog toga što su morali mnogo putovati, dok sa Englezima to nije bio slučaj. Njima je pobjeda protiv Njemačke nešto posebno", istakao je Joldić.

"Zanimjljivo je da Englezi imaju projekat sa Southgateom, poput projekta kakav ima Belgija. Sjećamo se svi da smo prije desetak godina igrali u kvalifikacijama sa Belgijom i da smo pobjeđivali. Imaju ekipu koja u narednih šest-sedam godina može iznijeti teren. S druge strane su Ukrajinci i njih se ne smije potcijenjivati. Uglavnom im igrači igraju u Dinamu Kijev i Shakhtaru, te nekoliko izvrsnih pojedinaca iz evropskih klubova. Veliki stručnjaci su analizirali i istakli da sada odbrane igraju značajnu ulogu. Na svojoj koži su to osjetili najbolje Hrvatska i Francuska. Individualne greške u zadnjoj liniji su ih skupo koštali. Biće dva zanimljiva susreta, a blagu prednost dajem Dancima i Englezima.", zaključio je Joldić.

U video prilogu pogledajte kompletnu emisiju "Moja garaža Specijal".

Top Komentari

bosnishtroller
Engleska ima sve osim trenera s takvim igračima onako loše igrati nmz svako trenutno ih vadi invidualni kvalitet zrijeb ih je pomazio samo vcrs ce igrati van Wembleya i to protiv Ukrajine.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.