Pezer sutra izlazi na borilište: Očekuje ga veoma jaka kvalifikaciona grupa

Poznati učesnici grupe B

Pezer sutra izlazi na borilište: Očekuje ga veoma jaka kvalifikaciona grupa

Haris Zilić

I posljednji predstavnik Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Tokiju, bacač kugle Mesud Pezer, sutra izlazi na borilišta.

Pezer će nastupiti u drugoj kvalifikacionoj grupi koja počinje u 20:40 po lokalnom, odnosno 13:40 po centralnoevropskom vremenu.

Pezera očekuje jaka konkurencija, a između ostalih tu su Amerikanac Ryan Crousser koji je ove godine kuglu bacio na 23:37, zatim Poljak Michal Haratyk koji ove sezone ima hitac od 22.17, a tu su i Filip Mihaljević iz Hrvatske, Asmir Kolašinac iz Srbije, Bob Bertems iz Luksemburga koja je primejra radi ove sezone kuglu bacio na 21.71.

Pored navedneih sa Pezerom u grupi su i Scott Lincoln, Kyle Blignaut, Wictor Petersson, Benik Abramyan, Jacko Gill, Leonardo, Fabbri, Ihor Musiyenko, Magdi Hamza i Zane Weir i svi navedeni imaju sličan sezonski rezultat kao Pezer, tako da je taj dio grupe veoma izjednačen.

Naš atletičar je ove sezone bacao kuglu na 21.35, a kvalifikaciona norma je 21.20. Dakle, ako Pezer ponovi rezultat sezone ostvario bi kvalifikacionu normu.

U finale ide 12 atletičara iz obje kvalifikacione grupe. Ako više od 12 prebaci normu onda 12 najboljih po plasmanu, isto ako manje od 12 baci ispod norme, također 12 najboljih po plasmanu ide u finale.

Kompletnu listu kvalifikacione grupe B pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Jozef
Nije važno ko je u grupi, važno je koliko daleko baci kuglu.
5 0
CeZenicaLik
Sretno zenicanu ...Zenica ti zeli uspjeh
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi