Roma će Džeku prodati za dva miliona eura

Transfer blizu realizacije

Roma će Džeku prodati za dva miliona eura

Admin Čaušević

Jedan transfer otvara prostor za drugi. Odlazak Romelua Lukaku znači i prelazak Edina Džeke u Inter. 

Ponuda Chelseaja od 115 miliona eura za Lukakua bila je "nemoralna" za Nerazzurre pa se italijanski prvak odlučio na prodaju. Istinia, i Belgijnaca je počeo insistirati na transferu.

Praktično tokom cijelog dana u italijanskim medijima pojavljuju se nove informacije o Džekinom transferu u Inter. Nove vijesti stižu iz sata u sat.

Posljednja u nizu su detalji ugovora između Rome i Intera. Cifra koja je spominje za Džekin transfer iznosi manje od dva miliona eura, ili preciznije 1.8 miliona eura.

Naime, u rimskom klubu su odlučili da puste svoju najveću zvijezdu za taj iznos jer bi se tako spriječio gubitak u bilansu. Možda bi u transfer mogli biti uključeni i bonusi u slučaju plasmana u Ligu prvaka ili osvajanja Scudetta.

Dijamant je već dogovorio lične uslove. Svi su složni da će doći do potpisa dvogodišnjeg ugovora. Neki mediji spominju platu od 5.5, a neki od 4.5 miliona eura plus eventualni bonusi.

Iskusni napadač je već duže vremena bio na radaru milanskog kluba i to dok je na klupi sjedio Antonio Conte. Simone Inzaghi koji ga odlično pamti iz rimskih derbija je već aminovao njegovo dovođenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa. Za taj period nije osvojio niti jedan transfer.

Dojam je da je pitanje dana kada će transfer biti realizovan. Međutim, teško da će se to desiti dok Lukaku zvanično ne postane novi član Chelseaja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samir49
Et za veleza prilika
4 1
_Delic_22
Za taj period nije osvojio nijedan transfer
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi