Sramotne scene sa bh. stadiona: Utrčali na teren i udarali sudije, susret prekinut

Nakon drugog gola gostiju nastao haos na terenu

Sramotne scene sa bh. stadiona: Utrčali na teren i udarali sudije, susret prekinut

Samir Mlaćo
'Vruće' je jučer bilo na terenima Druge lige Tuzlanskog kantona.

Budućnost iz Lukavice je ugostila Rudar Bukinje, a susret je prekinut pred sami kraj nakon napada na sudijsku trojku.

Domaći navijači očigledno nezadovoljni suđenjem našli su se na terenu poslije drugog gola te je krenuo obračun sa sudijama. Na snimku do kojeg smo došli vidljivo je da su igrači štitili sudiju koji je uspio pobjeći, ali je 'primio' par udaraca.

Susret je odigran u Bašigovcima, a jasno je da ekipu Budućnosti očekuju žestoke kazne, s obzirom da su sramotni incidenti nastavljeni i poslije meča.

Pravdu na ovom meču dijelio je Almir Karić iz Srebrenika sa svojim pomoćnicima Aminom Džibrić iz Lukavca, te Muamerom Tupajićem iz Kalesije.

Delegat, a ujedno i posmatrač suđenja bio je Adel Avdić iz Lukavca.

U svom izvještaju Avdić je opisao dešavanja koja su zaista sramotna i zaslužuju rigorozne kazne za "navijače", te samog organizatora.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Avdić je u svom izvještaju naveo da policija stigla tek u 60. minuti na stadion, te dodaje da je potpuni haos nastao kada su gosti postigli drugi pogodak.

“Nakon toga gola nastaje opšti haos gdje u teren ulaze domaći navijači. Nakon napada na pomoćnog sudiju Muamera Tupajića, isti je zadobio lakše povrede glave i grudnog koša. Navijači su zatim krenuli prema glavnom sucu Almiru Kariću koji je dobio udarac nogom, a napadnuta je u sutkinja Amina Džibrić. Nakon toga desio se napad i na mene, a prilikom izlaska sa kapije stadiona napadnu smo od NN osobe gdje je udarac dobila Amina Džibrić u predjelu nosa. Pod pratnom MUP-a smo izvedeni iz Živinica“, stoji između ostalog u izvještaju.

Top Komentari

think
Shvatite ih, ako ne izvlače drva moraju se udarat, vrela krv.. seljačine sa dna kace, čitav ovaj kraj, takozvana 21 (po autobuskoj liniji).
7 0
LukasPodolski
Seljakluk
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi