Pojavio se video s aerodroma: Cristiano Ronaldo otputovao za Manchester!

Potpisuje za City

Pojavio se video s aerodroma: Cristiano Ronaldo otputovao za Manchester!

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je nakon tri sezone odlučio da napusti Juventus.

Ronaldo s Juventusom ima ugovor na još godinu dana i očekivalo se da će ostati u Torinu, ali se predomislio u posljednji trenutak i u samom finišu prelaznog roka zatražio je transfer.

Portugalac je dobio ponudu Manchester Cityja i iznenadio je sve odlukom da je prihvati jer je svojevremeno igrao s dosta uspjeha u gradoskom rivalu Unitedu.

Očekuje se da Ronaldo potpiše dvogodišnji ugovor s klubom s Etihada prema kojem će godišnje zarađivati oko 15 miliona eura što je duplo manje od onoga što je imao u Juventusu.

Ronaldo je jutors stigao na trening Juventusa, ali nije trenirao i došao je samo da se oprosi od saigrača i isprazni svoj ormarić u svlačionici.

Na Twitteru se prije nekoliko trenutaka pojavio i video s aerodroma u Torinu na kojem se vidi Ronaldov privatni avion, ali i trenutak kada Portugalac ulazi u isti.

Ronaldo je već krenuo put Manchestera i očekuje se da danas dođe na ljekarske preglede i potpiše ugovor sa Cityjem nakon čega će biti predstavljen kao zvanično pojačanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlazak Ronalda iz Juventusa na današnjoj press konferenciji potvrdio je i trener ovog tima Massimiliano Allegri.

"Jučer sam razgovarao s Cristianom i rekao mi da nema namjeru ostati u Juventusu. Nisam razočaran jer je on napravio izbor i traži novi klub nakon tri godine ovdje. To je dio života. Zbog toga nije trenirao danas i neće igrati sutra protiv Empolija", rekao je Allegri na samom početku press konferencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RealMadrid13
Za united*
4 0
samobezstresa
Po čemu ste tačno zaključili da potpisuje za City?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi