Ivković objasnio zbog čega je odlučio da izvede iz igre Juričića iako je on htio da igra

Doktor mu je dao znak

Ivković objasnio zbog čega je odlučio da izvede iz igre Juričića iako je on htio da igra

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara večeras su remizirali na svom terenu protiv Slobode (1:1) u meču sedmog kola Premijer lige.

Sloboda je u 80. minuti uspjela da povede sa 1:0 kada je prelijep pogodak postigao Said Husejinović i činilo se da će tuzlanski klub odnijeti cijeli plijen s Grbavice.

Međutim, Željezničar je u 90. minuti uspio da dođe do remija. Bukvić je odbranio udarac Bekrića, a na loptu je natrčao Zdunić i pogodio za 1:1 za veliko slavlje navijača domaćeg tima.

Nakon utakmice održana je i press konfrencija, a novinarima se obratio trener Plavih, Tomislav Ivković, koji je dao svoj komentar na večerašnji remi.

"Tvrda utakmica. Sloboda je ekipa na kojoj se vidi da ima puno samopouzdanja. Čvrsti su i igraju ta dva bloka, imali su taj čudni sistem s četiri igrača u sredini i nisu imali krila prvo poluvrijeme. Ovo što su danas pokazali Sloboda zaslužuje da bude u vrhu. Moram pohvaliti i svoje igrače koji su dali maksimum, sveli smo Slobodu na udarac u prvom poluvremenu i jedan u drugom nažalost koji je bio gol, ali to je nogomet. Ulazak igrača koji su ušli donijeli su promjenu i došli smo do boda koji je realan i za jednu i drugu ekipu. Da smo mi pobijedili ili Sloboda ne bi bilo realno", rekao je Ivković.

Da li je zadovoljan igrom svoje ekipe i rezultatom?

"Moram biti zadovoljan jer smo igrlai protiv kvalitetne i ozbiljne ekipe koja je vodila i u tom momentu sam bio jako zabrinut jer je njihov blok bio čvrst, ali smo odlično reagovali. Moram biti zadovoljan i čestitam ekipi na borbenosti i korektnoj igri i ovo su utakmice u kojima naši igrači moraju da sazrijevaju", kaže Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na povredu Luke Juričiča.

"Doktor je odmah pokazao da ne može da igra. Nažalost mu je napukao nos i doktor je to sredio, ali mu slijedi pauza. Poznavajući njega tražit će i masku da može trenirati i igrati jer je on i ovakav htio da igra, ali nije bio u stanju", rekao je Ivković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sektorlj
Reci istinu da ga kaznjavate jer hoce da ide. Moj Ivkovicu ne priklanjaj se gamadi iz uprave, ne treba ti to!
3 19
unioni
LUKA JURICIC!
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi