Posao završen, još zvanična potvrda: Velež čeka novac iz Slovenije

Sve je dogovoreno

Posao završen, još zvanična potvrda: Velež čeka novac iz Slovenije

Admin Čaušević

Pomalo iznenađujuće FK Velež je realizovao izlazani transfer na samom kraju prijelaznog roka. 

Utakmica protiv Leotara bila je oproštajna za Dejana Georgijevića u dresu Veleža koji napušta mostarski klub nakon nešto više od pola godine.

Već u nedjelju smo pisali o odlasku srbijanskog napadača u Sloveniju, tačnije u ekipu Domžala čiji dres s dosta uspjeha nosi Senijad Ibrčić.

Slovenački tim je očigledno bacio oko na Premijer ligu pošto su već ranije angažovali najboljeg lijevog beka iz prošle sezone, Enesa Alića.

Kako smo uspjeli saznati posao oko transfera Georgijevića u Domžale je završen u ponedjeljak, te je preostalo da stigne i zvanična potvda dva kluba.

Oglasi

Prijalazni rok u Slovenije se završava danas pa bi do kraja dana trebala stići i zvanična potvrda da je transfer realizovan.

Ovaj 27-godišnjak je za Rođene ugovorom vezan do ljeta 2022. godine pa će Mostarcima pripasti određeno obeštećenje. Osigurali su se i procentom od eventulane daljnje prodaje.

Odlazak Georgijevića znači da Feđa Dudić ostaje na dvojici napadača, Dženanu Zajmoviću i Farisu Zubanoviću koji bi trebali izgurati ostatak polusezone.

Poznato je da u Veležu svako pojačanje dovode ciljano, "dva puta mjere i jednom sjeku", pa je pravi upitnik da li će u tim stići neko novo napadačko rješenje ili će do izražaja doći polivalentnost nekih igrača sposobnih da pokrivaju više pozicije u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejan Georgijević
Dejan Georgijević HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Što se tiče Georgijevića njegova avantura u Mostaru bi mogla dobiti prolaznu ocjenu. Dao je svoj doprinos u historijskom izlasku na euroscenu, pružio je i solidne partije u Evropi uz gol Elfsborgu, dok je u novoj sezoni Premijer lige postigao jedan gol.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Koja cifra je u pitanju?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi