"Odbjegli" iz reprezentacije BiH nakon godinu dana traganja pronašao klub

Skrasio se u Hrvatskoj

"Odbjegli" iz reprezentacije BiH nakon godinu dana traganja pronašao klub

Admin Čaušević

Rijetki su slučajevi da neki igrač dođe na reprezentativno okupljanje i onda ne želi da obuče dres nacionalnog tima. 

Bila je 2017. godina kada je Jozo Šimunović pristao da zaigra za BiH, stigao je i na okupljanje, konkurisao je za utakmice protiv Gibraltara i Kipra kada je selektor bio Mehmed Baždarević, ali je zamolio da ne igra.

Poslije toga i Robert Prosinečki ga je pozivao u reprezentaciju, ali se Zagrepčanin zahvalio na pozivima s porukom da ne želi igrati za BiH.

"Bila je to teška odluka za mene, ali donio sam je samostalno i kao čovjek sam sigurno jači. Svaki igrač ima svoje uspone i padove, to treba prihvatiti. Obavio sam razgovor i sa bh. selektorom Robertom Prosinečkim i sve je bilo u redu. Sada moram to zaboraviti i krenuti naprijed", izjavio je Šimunović prije tri godine.

Nekako s odbijanjem reprezentacije BiH počeli su stizati i problemi za 191 cm visokog štopera koji je tada nastupao za Celtic.

Povrijedio je Zagrepčanin koljeno zbog čega je nekoliko mjeseci pauzirao, kada se vratio igrao je protiv Sarajeva na Koševu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, da bi nakon toga uslijedili novi problemi s koljenom.

Baš kada se vratio na teren stigla je pandemija koronavirusa. Na ljeto 2020. godine mu je istekao ugovor sa Celticom, Škoti nisu htjeli potpisati novi pa je Šimunović postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu HNL:

Poslije toga duže od godinu trajalo je traganje za novim klubom. Na kraju se skrasio u Hrvatskoj gdje je potpisao za Goricu, tim za kojeg nastupa Elvis Sarić.

"Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Povreda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje fudbala", rekao je 27-godišnjak koji se Goricom potpisao ugovor do kraja sezone. Zadužio je broj 55.

Top Komentari

amil071
Zašto pišete o ovim levatima koje nikog ne interesuju.
17 1
Mele
Halilovic i on, mogu skupa sad da igraju, Zapresic, Inter, ali Hrvatski itd, ..
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi