Hošić se razišao sa BFK Simm Bau

Promjene u federalnom prvoligašu koji tone iz kola u kolo

Hošić se razišao sa BFK Simm Bau

Samir Mlaćo

Dženan Hošić više nije šef struke BFK Simm Bau.

Nakon poraza u Goraždu sa minimalnih 1:0, Hošić i uprava kluba iz Kosove kod Maglaja odlučili su se sporazumno razići.

U Simm Bau već odavno vlada teška situacija, od velikih ambicija ostala je tek 12. pozicija nakon 13 kola Prve lige FBiH, čemu se niko nije nadao.

Katastrofalan rad sportskog segmenta već duže od godinu dana doveo je do toga da ovaj ambiciozni klub padne na niske grane, a promjene trenera za sada nisu donijele bolje dane.

Hošić je prije Simm Bau-a sjajan posao radi u Goraždu, nadao se da će se to desiti i u ovom federalnom prvoligašu, no priča je potpuno drugačija. Skroman igrački kadar te loga organizacija kluba bila je velika kočnica za uspjeh.

"Upravni odbor kluba na čelu sa predsjednikom kluba gosp., Mujkanovićem je u razgovoru sa gosp. Hošićem dogovorio sporazumni raskid saradnje.

Kolektiv BFK Simm Bau se gosp. Hošiću zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji te želi puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere, kao i u privatnom životu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Seniorsku ekipu u naredna dva kola do kraja prvog dijela sezone će voditi gosp. Jevtić Predrag!
Nakon završetka jesenjeg dijela sezone naš nogometni klub će obaviti razgovore sa nekoliko kandidata za mjesto prvog trenera seniorske ekipe te do januara 2022.godine donijeti odluku o imenovanju novog šefa stručnog štaba BFK SIMM BAU!", stoji u objavi BFK Simm Bau.

Ovaj klub do kraja polusezone očekuje domaći susret sa NK Travnik, te gostovanje NK GOŠK.

Top Komentari

Karić
Pravi Seljačko nižerazredni klub sa izraženim seljačkim manirima
2 2
Brazuka
Oprali pare i sada kraj kluba. Spahić i ekipa koja će u zatvor
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti