Španci objavili kako je Koeman omalovažavao i psihički "uništio" prvotimca Barcelone

Stalno ga pred svima kritikovao

Španci objavili kako je Koeman omalovažavao i psihički "uništio" prvotimca Barcelone

E. Čaušević

Sergino Dest se nije naigrao u Barceloni otkako je Xavi Hernandez izabran za novog trenera.

Dest je bio standardan u katalonskom klubu dok je Ronald Koeman bio na trenerskoj klupi, te je igrao na nekoliko pozicija, ali se to promijenilo otkako je Xavi u klubu.

Amerikanac je odigrao tek nekoliko mečeva, te zbog problema s povredom leđa nije bio u sastavu na većini mečeva.

Međutim, španski mediji su objavili da Dest ni na treninzima baš ne pokazuje želju za igrom koju Xavi očekuje, te da je to glavni razlog što je tako olako izgubio mjesto u početnom sastavu.

No, kako je objavio katalonski Sport ovaj fudbaler ima dosta problema sa samopouzdanjem koje je narušeno još dok je Koeman bio trener jer je u više navrata pred cijelim timom znao da kritikuje Amerikanca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Koeman je pred svim igračima često na treninzima kritikovao Dest za svaku moguću grešku koju bi napravio, te ga je omalovažavao što je Amerikancu itekako teško palo.

Sport navodi da se to itekako odrazilo na psihu mladog desnog beka, te da će mu biti potrebno vrijeme da se vrati u formu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Turskaposla1
Koeman najbolji trener u Barci ikada. Kada se čovjek samo sjeti kako se uspjeo riješiti onog panja muralema iako ga niko normalan nije htjeo kapa do poda
3 6
papirna
Koeman lopata od trenera, Zuti Rmpalija!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi