Ibrahimović nema dilemu ko je najbolji: "Igrao sam s njim, znam šta pričam"

Hvalio svog nekadašnjeg saigrača

Ibrahimović nema dilemu ko je najbolji: "Igrao sam s njim, znam šta pričam"

Edmir Škorić

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović dao je intervju za francuski L'Equipe.

Ibrahimović je od 2012. do 2016. godine nosio dres PSG-a, koji je i tada baš kao i danas imao brojne zvijezde u svom sastavu. Govoreći za L'Equipe Ibra se dotakao trenutnog tima Parižana, ali i golmana Gianluigija Donnarumme.

“U mom svijetu Donnarumma je danas broj 1. I ne znam je li dobro mijenjati golmane kao što je to slučaj danas u PSG-u. U svakom slučaju, navikao sam imati golmana koji je broj 1 i koji je uvijek isti. A o Donnarummi se nema o čemu raspravljati: on je najjači na svijetu. Igrao sam s njim, znam o čemu pričam", rekao je Ibrahimović.

On je takođe spomenuo jednog od svojih bivših saigrača, Marca Verrattija, 29-godišnjeg italijanskog veznjaka koji je i dalje u PSG-u.

"Verratti je nedvojbeno jedan od najboljih na svojoj poziciji", kazao je Šveđanin.

Inače, on je za francuske novine potvrdio da njegova karijera još nije gotova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Normalno je da si sa 40 godina u kući, da zapališ cigaretu i da si zadovoljan s karijerom koju si imao. Ja još nisam spreman da ispušim cigaretu", rekao je Zlatan.

Ibrahimović je igrao u Španiji, Francuskoj, Engleskoj, a trenutno je u Italiji. U najjačim ligama svijeta postigao je preko 300 golova.

Top Komentari

axel42
Za Verattija se slažem, na svojoj poziciji top igrač. Ali za Donnarumu? Po meni nije ni medju top 5 na svijetu. Al haj, svako ima svoje mišljenje.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi