Ancelotti o promašenom penalu Benzeme: Ja sam kriv, trebao sam šutjeti

Smatra da je odgovoran

Ancelotti o promašenom penalu Benzeme: Ja sam kriv, trebao sam šutjeti

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Karim Benzema obrukao se u subotu tokom meča Real Madrida i Elchea.

Real je gubio 2:0, na kraju izvukao bod iako je bio veliki favorit. Luka Modrić je u 82. minuti s penala smanjio na 2:1, a Eder Militao u nadoknadi glavom pogodio za 2:2. S obzirom da je i Sevilla istog dana odigrala neriješeno protiv Celte, razlika između ova dva tima na tabeli ostaje četiri boda.

Mogao je i trebao Real da pobijedi Elche, imao je dosta šansi, a naročito je neefikasan bio Benzema, koji je u prvom dijelu promašio penal. Pucao je visoko preko gola...

Trener Madriđana Carlo Ancelotti kaže da je on sam kriv za taj promašaj jer je prije meča dao savjet Francuzu.

"Promašeni penal Benzeme je moja greška. Rekao sam mu da protivnici analiziraju njegove penale i da bi trebao da promijeni stranu. Napravio je to i promašio. Bolje da sam šutio", kazao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je ubjedljivo najbolji strijelac Reala ove sezone sa 17 golova na 21 utakmici u La Liogi, dok je pet golova dao u Ligi prvak ana pet mečeva, a ima i dva gola u Superkupu Španije.

Dugo godina je član Kraljeva i u dresu Reala je do sada na 587 utakmica postigao 303 gola. Prethodno je igrao za Lyon u Francuskoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ma drvo obično.Ali ne sekirajte se,biće penala(nepostojećih i postojećih)za taj franko-klub.Penal madrid
1 13
Goran86
Da dodam tome da je Anceloti gospodin i veliki strucnjak, veliki ZiZu je dosta toga od njega naucio.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi