Juventus je najveće pojačanje dogovorio za ljeto?

Stara dama mijenja ekipu

Juventus je najveće pojačanje dogovorio za ljeto?

Admin Čaušević

Juventus je odradio odličan zimski prijelazni rok, ali već priprema teren za ljetnu transfer pijacu.

Dovođenjem Dušana Vlahovića i Denisa Zakarije Stara dama je dobila pojačanja tamo gdje je bilo i najpotrebnije, u napadu i veznom redu.

Prema najavama iz Italije Bianconeri su već ušli u fazu novog zvučnog transfera koji će uzdrmati Apenine.

Naime, Juventus je i više nego ozbiljno zainteresovan za Nicolu Zaniola, 22-godišnjeg veznjaka Rome koji slovi za jednog od najboljih mladih igrača Serije A.

Italijan se jako sviđa treneru Maxu Allegriju te će njegovo dovođenje biti jedan od prioriteta za ljetni prijelazni rok.

Još u decembru su počeli razgovori između Juventusa i Zaniolovog agenta, a naredni korak će biti kako uvjeriti Romu da proda svog kapitalca.

Da se nešto dešava potvrđuje i izjava direktora Rome Tiaga Pinta upitan o budućnosti mladog Zaniola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne mogu garantovati da će Zaniolo igrati u Romi sljedeće sezone, ne mogu ja i ne može niko", kazao je Pinto.

Inače, Zaniolo je u prošlosti imao dosta problema s povredama i ne uspjeva da igra u kontinuitetu. Ugovor s Romom mu ističe 2024. godine i za sada nema naznaka oko produženja saradnje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Mačak u vreći
4 0
DanteDMC
Kod jedan da popuni mjesto u J-Medicalu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti