Ahmedhodžićev debi za Bordeaux ne nude ni najgore noćne more

Katastrofalan meč

Ahmedhodžićev debi za Bordeaux ne nude ni najgore noćne more

Admin Čaušević

Posljednjeg dana prijelaznog roka Anel Ahmedhodžić je stigao u Bordeaux na posudbu iz Malmea s obaveznim otkupom na kraju sezone. 

Ahmedhodžić je za novi klub debitovao u nedjelju na gostovanjima kod Reimsa i užasno se proveo.

Odbrana Bordeauxa je sa 53 gola do ovog meča bila među najlošijim u Evropi, a od danas je taj bilans još lošiji.

Baime, Reims je slavio sa i više nego visokih 5:0 te tako do vrha napunio mrežu popularnih Žirondinaca.

Ahmehodžić se našao u startnoj postavi, ali sigurnost koja se očekivala njegovim dolaskom je izostala na njegovom premijernom duelu.

Reims je poveo u 40. minuti kada je poslije VAR snimka dosuđen penal za goste. Iz drugog pokušaja je zabio Ekitike.

Na startu drugog dijela totalni raspad gostiju. Muntesi, Matusiwa i Faes su u prvih 15 minuta nastavka zabili tri gola za domaće.

U 72. minuti rezervista Ignatensko dobija crveni karton za goste, a četiri minute kasnije Muentsi postavlja konačnih 5:0.

S ovim porazom Bordeaux je ostao na 19. mjestu koje vodi u niži rang. Pred Ahmehodžićem je sigurno još mnogo posla u novom klubu.

Top Komentari

soccero
Vladimir Petkovic imao posao u Svicarskoj reprezentaciji i izabere da je napusti zbog Bordoa..Svašta
13 1
VELEZ
Nemamo mi nikakav budicnost u bh fudbala realno, trebamo se okrenut plivanjem i kosarci i ostalim sportovima i skontat da nije fudbal za nas
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi