Luka Modrić iznenadio izborom svog idola: "Zamijeniti dres s njim je bilo unikatno"

Odabrao i svog nasljednika u Hrvatskoj

Luka Modrić iznenadio izborom svog idola: "Zamijeniti dres s njim je bilo unikatno"

Admin Čaušević

Luka Modrić je možda i najbolji veznjak svoje generacije. Osvanje Zlatne lopte u eri "vanzemaljaca" Lionela Messija i Cristiana Ronalda dovoljno govori o kvaliteti hrvatskog veznjaka. 

Modrića na velikoj sceni gledamo 15-ak godina, posljednje desetljeće je član Real Madrida s kojim je osvojio svako takmičenje u kojem je nastupio i to po nekoliko puta.

Iskusni veznjak je idol mnogim mladim fudbalerima današnjice, a izborom svog sportskog idola je poprilično iznenadio.

Modrić je podsjetio da od hrvatskih igrača najviše cijeni Zvonimira Bobana o čemu je i ranije govorio, a od stranih igrača odlučio se za Francesca Tottija.

"Boban je za mene broj 1, prije svega zbog generacije Hrvatske koja je ostvarila nešto veliko na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Za nas i svu djecu koja su odrasla s loptom Boban je bio broj 1."

"Totti je stranac koji mi se najviše sviđa zbog njegovog načina igranja, protiv njega je bilo stvarno impresivno. Zamijeniti dres s njim i razmijeniti nekoliko riječi za mene je bilo unikatno iskustvo."

Modrić je za svog nasljednika u reprezentaciji Hrvatske izabrao Matea Kovačića zak ojeg je kazao da je već izgrađen igrač i da može biti lider nove generacije Vatrenih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni fudbalera Reala je kazao da planira igrati do 40. godine, a da nije fudbaler vjerovatno bi bio košarkaš.

"Osim fudbala fan sam i košarke. Možda bih igrao košarku. Rođen sam u Zadru, gradu košarke i kao dijete sam išao na dosta košarkaških utakmica. Bio sam lud za košarkom i zato mislim da bih bio košarkaš", kazao je Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Fudbalska ikona, al košarkaš sa metar ipo nema šanse, tjst. ne bi mogao bit u košarci ono što je u fudbalu.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi