Buran derbi u Mostaru: Revija kartona i dva gola Haskića za pobjedu Veleža nad Željezničarom

Trijumf Rođenih

Buran derbi u Mostaru: Revija kartona i dva gola Haskića za pobjedu Veleža nad Željezničarom

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Velež je u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar rezultatom 2:0.

U dosta tvrdoj utakmici s ogromnim brojem kartona na kraju su pobjednika odlučili golovi Nermina Haskića.

Velež odlično otvara meč i u četvrtoj minuti dolazi do vodstva. Radović ubacuje iz kornera, Zajmović spušta loptu do Nermina Haskića koji u debiju za Velež zabija gol za 1:0.

Željezničar potom stvara nekoliko opasnih situacija pred golom Rođenih. Mekić je prvi s distance isprobao Bogdanovića, a zatim Bekrić loše šutira iz dobre pozicije.

Mekić u 12. minuti ponovo pokušava s distance, ponovo brani Bogdanović, da bi potom uslijedio period mirne igre.

Trajao je sve do 27. minute kada Željo ponovo prijeti. Galić ubacuje, a udarac Subašića glavom završava u rukama Bogdanovića.

Oglasi

Gosti su kontrolisali loptu, Velež je umao dosta problema u iznošenju lopte iz defanzivnog dijela, pa su napadači domaćeg tima bili odsječeni od ostatka ekipe.

Tek su u finišu prvog dijela domaći uspjeli da u nekoliko navrata uđu u kazneni prostor Željezničara. Tražili su i penal u 41. minuti, ali sudija Dragan Petrović se nije oglasio.

Željezničar još jednu dobru šansu stvara u 43. minuti. Ševkija Resić međutim loše šutira glavom s nekoliko metara i propada dobra prilika za izjednačenje.

Na odmor se odlazi vodstvom Rođenih od 1:0, a nastavak ne donosi naročito lijep fudbal. Uvodne minute donijele su reviju žutih kartona, dosta protesta od strane Željezničara koji su tražili drugi žuti karton za Ćosića.

Prvu pravu šansu imao je Velež. U 65. minuti Dejanović iz dobre pozicije ne pogađa gol Željezničara.

Oglasi

Veliku glupost osam minuta kasnije pravi Sedad Subašić. Pao je olako u kaznenom prostoru, sudija Petrović je smatrao da je glumio i dao mu je drugi žuti karton i morao je u svlačionicu.

Velež je uspio zatvoriti utakmicu, a u nadokndi dolazi i do drugog gola. Sjajno je Radović centrirao, a Haskić zabija za 2:0.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Velež - Željezničar 2:0

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Haskić, Salčin, Zajmović, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Malić, Hajdarević, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Gasal, Galić, Resić, Bekrić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz1987SA
Svaka čast Velež, nek ste zgazili NEJAČ SA ŠUGAVICE !
26 25
FighterIXI
Tri godine vas čekamo čmarići. Ništa nismo zaboravili. Ništa nismo oprostili. Dobro došli u Republiku Srpsku!
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi