Putinova osveta: Vladar Rusije uzvraća udarac svijetu sporta

U saradnji s Bjelorusijom

Putinova osveta: Vladar Rusije uzvraća udarac svijetu sporta

Admin Čaušević

Ruski sport je posljednjih dana pretrpio ozbiljne udarce. 

Praktično sve reprezentacije su izbačene iz takmičenja, a sportisti koji se bave individualnim sportovima ne mogu nastupati pod ruskom zastavom.

Svakako najveći udarac su Rusima zadale FIFA i UEFA koje su izbacile fudbalske reprezentacije ove zemlje iz svih svojih takmičenja.

Žestok udarac je pretprila i Bjelorusija čiji će timovi i reprezetnacije morati igrati međunarodne utakmice na neutralnom terenu i to bez prisustva publike.

Poslje toga su izbačeni i ruski i bjeloruski sportisti sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, pa je Putin odlučio da uzvrati udarac.

Ruski Tass je objavio da će Rusija u Sočiju organizovati posebno takmičenje namijenjeno isključivo za bjeloruske i ruske takmičare.

"Takmičenja u kojima će sudjelovati ruski i bjeloruski sportaši održat će se na olimpijskim objektima u Sočiju. Razgovara se o datumima i nazivima takmičenja", poručio je izvor.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je prvobitno donio odluku da sportisti iz Rusije i Bjelorusije mogu nastupiti pod neutralnim nazivom, ali su kasnije odlučili da ih potpuno izbace s takmičenja.

Do sada je tokom invazije Rusije na Ukrajinu ubijeno 300 civila iako mnogi vjeruju da je ta cifra daleko veća. Više od milion ljudi je izbjelo iz Ukrajine.

Top Komentari

Rizzle
E jesu nas za****li xD
10 0
Pinglewood
E fakat zayebaše svu planetu! Brao! :)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti