Ukrajinci tvrde: Vojsci se dobrovoljno priključila grupa navijača kultnog kluba

I Danci pomažu

Ukrajinci tvrde: Vojsci se dobrovoljno priključila grupa navijača kultnog kluba

Edmir Škorić

Oko 20.000 dobrovoljaca iz više od 50 zemalja prijavilo se za pridruživanje ukrajinskim oružanim snagama.

Među pristiglim dobrovoljcima za odbranu Ukrajine nalazi se i grupa ultrasa danskog kluba Brondby IF, javlja ukrajinski portal Football.ua.

Oni će se s ostatkom ukrajinske vojske boriti protiv ruskog okupatora, a navijači iz Danske navodno se već nalaze u blizini Kijeva.

“Prvi dobrovoljci Međunarodne legije teritorijalne odbrane Ukrajine već su na položajima na periferiji Kijeva. Tu su dobrovoljci iz Velike Britanije, SAD-a, Švedske, Litvanije, Meksika, pa čak i Indije"; objavile su ukrajinske oružane snage na svom Twitter nalogu.

Zabilježena je i fotografija navijača iz Kopenhagena, ali su im lica sakrivena kako bi se zaštitio njihov idenitet.

Top Komentari

user1574859714
Ljudi misle da je rat kao u filmovima i igricama.Kao padne bomba pored tebe pa ostanes ziv. Niko od njih ne znas sta je pravi rat.Kao da su zeljni ratovanja pa idu u drugu drzavu da se bore.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti