Masovni egzodus: Čak devet zvijezda napušta PSG

Čistka u svlačionici

Masovni egzodus: Čak devet zvijezda napušta PSG

Admin Čaušević
Teme:

PSG se priprema za odlazak čak devetorice igrača na kraju sezone. 

Neočekivan i šokantan poraz od Real Madrida i ispadanje iz Lige prvaka već u osmini finala probudio je nemire u Parizu.

Proći će još jedna sezona u kojoj neće biti osvojen trofej koji je prioritet nad prioritetima pa će na ljeto uslijediti masovna čistka u svlačionici.

PSG je pred početak sezone kreirao svojevrsni fudbalski dream-team sa dovođenjem Lionela Messija, Sergia Ramosa, Achrafa Hakimija, Georginija Wijnalduma i Gianluigija Donnarumme, međutim to u konačnici nije dalo očekivan rezultat.

Na Parku prinčeva na godišnjem nivou samo na plate fudbalera se potroši oko 300 miliona eura, a najplaćeniji od svih je Messi s platom od 41 miliona.

Prvi koji će otići je Kylian Mbappe kojeg u Realu čekaju raširenih ruku. Kao slobodan igrač francusku prijestolnicu će napustiti i sjajni Angel Di Marija.

Leandro Paredes, Idrissa Gueye, Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa, Julian Draxler i Ander Herrera su igrači koji su na prodaju, dok odlazak čeka i Ramosa koji je najveće razočarenje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se tiče Neymara i Messija njih dvojica će ostati još najmanje jednu sezonu u Parizu.

Rukovodstva kluba je odučilo da su Marquinhos, Marco Verratti, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma, Nuno Mendes i Presnel Kimpembe igrači na kojim će se graditi budućnosti.

Top Komentari

irnes4
Kako je naopak ovaj klub u pm Oni koji trebaju ostati idu ,koji trebaju ici ostaju
10 1
Savage
Ramosa uzeli samo da ne udara Mesija i Nejmara haha. Neko je spomenuo da li bi Mo mogao sada iz Rima za Pariz i spasit Psg, a ovaj trenutni u Romu. @MIHA ,procitao sam komentar,.zanimljiv bas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi