Preko Zagreba se vratio u Kijev, pa uzeo pušku u ruke: "Nisam Rambo, ali..."

I Dolgopolov brani Ukrajinu

Preko Zagreba se vratio u Kijev, pa uzeo pušku u ruke: "Nisam Rambo, ali..."

Endin Čaušević

Alexandr Dolgopolov je samo jedan u nizu ukrajinskih sportista koji je odlučio uzeti pušku u ruke i braniti svoju zemlju od invazije vojske Rusije.

Rat u Ukrajini traje već više od tri sedmice, ali malo ko je očekivao da će Ukrajina pružiti tako dobar otpor Rusiji. Vjerovalo se da će sve biti završeno za nekoliko dana, ali Ukrajinci su odlučili da svim silama brane svoju domovinu.

Mnoge poznate ličnosti i sportisti odlučili su da se vrate u Ukrajinu i brane svoju domovinu od ruske invazije, a među njima je i Dolgopolov.

Poznati ukrajinski teniser se vratio u svoju zemlju nakon što je invazija počela, a onda se prijavio u vojsku kako bi se stavio na raspolaganje. Na Twitteru je objavio da je već dobio svu opremu i oružje koja mu treba, te da konstantno vježba da puca.

Dolgopolov je boravio u Turskoj kada je sve počelo gdje je trenirao, ali se odlučio vratiti u Ukrajinu jer nije mogao da iz inostranstva prati sve ono što se dešava u njegovoj državi.

"Ovo je moj dom i moja zemlja i branit ću je s ljudima koji su ostali. Ne mogu za sedam dana postati Rambo, ali s oružjem se dobro snalazim i stalno vježbamo kako da ga koristimo", rekao je Dolgopolov i dodao.

Oglasi

"Rat je počeo dok sam ja bio u Turskoj. Mama i sestra su na sigurnom, ali sam se ja vratio. Profesionalni vojnik me obučavao kako da koristim oružje i već sada se dobro snalazim".

"Dobili smo i pancire i još neke opreme. Vratio sam se preko Zagreba gdje sam otišao avionom, a onda smo se automobilom vratili do Ukrajine. Ušli smo preko Poljske i stigli smo u Kijev".

Ovaj 33-godišnji teniser se prije dvije godine penzionisao, a tokom karijere osvojio je tri titule i najbolji plasman bio mu je na 13. mjestu ATP liste u januaru 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi