Šampanjac se hladi u Mostaru: "Petarda" Zrinjskog u derbiju za +19!
FOTO: A. Čaušević

Još jedna sjajna partija Plemića

Šampanjac se hladi u Mostaru: "Petarda" Zrinjskog u derbiju za +19!

H. Zilić

U derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je u Mostaru dočekao ekipu Tuzla Citya, a konačan rezultat je glasio 5:0 za sjajni tim Zrinjskog.

Zrinjski odlično otvara meč, Tičinović je već u prvoj minuti imao priliku, golman Brajlović zaustavlja njegov pokušaj.

U 19. minuti isključen je gostujući trener Husref Musemić zbog burne reakcije. Strateg gostiju je prigovorio svom igraču zbog loše reakcije u odbrani i nakon burne reakcije sudija Musić ga je isključio.

Igrala se 23. minuta kada je Savić oprobao svoj udarac, lopta završava u bloku gostujućeg tima. Minut kasnije Brajlović brani pokušaj Jankovića.

U 29. minuti odlična kombinacija Tuzla Citya, na kraju je probao Krpić čiji udarac blokira Memija.

Veliko slavlje domaćih igrača i navijača u 33. minuti. Tičinović je pobjegao odbrani gostiju, primio loptu i rutinski matirao Brajlovića za 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Na startu drugog poluvremena Brajlović zaustavlja Bilbiju u dobroj prilici. Ipak u 50. minuti Bilbija je bio precizan i to je bilo 2:0.

Tu nije bio kraj. Nevjerovatni Bilbija u 60. minuti kruniše novim golom još jednu lijepu akciju Plemića i već je bilo 3:0. Pet minuta kasnije novi pokušaj Bilbije, lopta odlazi visoko preko gola.

Gosti su zaprijetili u 67. minuti preko Nsuea, Jakovljević blokira njegov pokušaj.

Brodolom gostiju nastavljen je u 72. minuti. Bilbija je sada upisao asistenciju, a Šipovac zakucao loptu u mrežu za 4:0. Jukić je u 81. minuti ponudio pravu majstoriju i sjajno pogodio za 5:0 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Zrinjski sada ima 63 boda, 19 više od drugoplasiranog Tuzla City i proslava titule lagano može početi.

ZRINJSKI - TUZLA CITY 5:0 (Tičinović 33', Bilbija 50', 60', Šipovac 72', Jukić 81')

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Memija, Bašić, Tičinović, Zlomislić, Savić, Janković, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Brajlović, Morris, Ferreyra, Tomašević, Mehidić, Karjašević, Mišić, Doffo, Mehanović, Mešinović, Krpić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ekipa im igra fudbal ko iz snova, titula sigurna 100% i dodje ih 1000 na tekmu hahahahah mozda bi vise bilo da igraju u Medjugorju odakle i jesu
30 17
EmirEmir111
Ovi su prekucali premijer ligu. Steta je sto igraju na ovoj rusevini od stadiona, zasluzili su normalan stadion.
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti