Finale Kupa BiH u noćnom terminu, čeka se zvanična potvrda
FOTO: T. Hebib

Sarajevo i Velež u borbi za trofej

Finale Kupa BiH u noćnom terminu, čeka se zvanična potvrda

Haris Zilić

U finalu ovosezonskog Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Sarajevo i Velež.

Finalna utakmica igra se 19. maja u Zenici na stadionu Bilino polje, a prema nezvaničnim informacijama utakmica će biti u novom terminu.

Prvobitno je odlučeno da se finale igra u 17 sati, ali kako nove nezvanične informacije govore utakmica će se igrati u 19 sati, dakle finale će biti pod reflektorima i dat će posebnu draž, što će i obradovati navijače. Čeka se samo zvanična potvrda.

Tribine će svakako biti ispunjene jer su navijači oba tima najavili dolazak, a pored borbe za trofej, finalni meč imat će i još jedan značaj, obzirom da će ekipa koja osvoji Kup izboriti kartu za nastup u UEFA konferencijskog ligi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, Velež je u polufinalu eliminisao Tuzla City sa ukupnih 5:0, a Sarajevo je sa ukupnih 4:0 bilo bolje od federalnog prvoligaša Igmana iz Konjica.

Sarajevo će tražiti svoj osmi trofej u Kupu Bosne i Hercegovine dok će za Velež ovo biti prvo historijsko finale Kupa od nezavisnosti naše zemlje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dena33
Procvjetala bijela lalaaaaa Velež nosi kup Maršalaaaaaaa ...
14 2
prostecinjenice
Znači možete u 8 ujutro staviti, a iz Mostara će doći ljudi koliko god bude karata. MOSTAR CIJELI CRVEN JE, ŽIVI SAMO ZA TEBE!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti