Ovo su zahtjevi Mbappea postavljeni PSG-u na sastanku održanom u Kataru

Održan sastanak

Ovo su zahtjevi Mbappea postavljeni PSG-u na sastanku održanom u Kataru

Edmir Škorić

Polako se bližimo raspletu u slučaju budućnosti francuskog napadača Kyliana Mbappea.

Mbappeu, 23-godišnjaku koji već godinama hara nogometnim terenima, na ljeto ističe ugovor s Parižanima, a već odavno se kao nova destinacija spominje Real Madrid. Jedno je sigurno - Mbappe će profitirati s kim god potpiše novi ugovor.

U PSG-u čine se da ga zadrže na još nekoliko sezona, a s druge strane isto čine i u Realu na čelu s Florentinom Perezom. Mbappe će dati konačnu riječ u narednim danima, a francuski list Le Parisien izvijestio je o važnom sastanku koji je održan u Kataru.

Delegaciju Mbappea predvodila je njegova majka Fayza Lamari, koja je putovala u Katar i postavila je određene uslove katarskom emiru, osobi koja donosi sve odluke u PSG-u.

Jedan od glavnih uslova je "projekat za osvajanje Lige prvaka". Mbappe želi tim koji će se boriti za trofej u najprestižnijem klupskom takmičenju. Upravo je ispadanja od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka dovelo do toga da Mbappe više nego ikada bude na izlaznim vratima francuske momčadi.

Bivši igrač Monaca sanja o trofeju Lige prvaka i ako to bude primaran cilj i ako se steknu uslovi za takvo što u novoj sezoni, Mbappe je spreman na novi ugovor.

Oglasi

Druga stavka je vjerovatna promjena trenera i sportskog direktora. Mbappeova je želja da Mauricija Pochettina zamijeni Luis Campos, koji ima blizak odnos s igračem i njegovom porodicom. Što se tiče sportskog direktora Leonarda, on je Nasseru Al-Khelaifiju čovjek od povjerenja, no Mbappe ga ne smatra dovoljno dobrim za ovaj projekat.

Na kraju, Mbappeova majka je tražila bogat ugovor i velike bonuse, a to već nije problem PSG-u. Šeik bi Mbappeu dao 50 miliona eura platu po sezoni, ali i bonus od 100 miliona eura samo za potpis ugovora.

Bogatim Katarima je jedna od najbitnijih stvari da Mbappe bude njihov član i da kao igrač PSG-a nastupa na Svjetskom prvenstvu koje se održava upravo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kylian Mbappe je u PSG stigao iz Monaca na posudbu 2017. godine. Godinu dana kasnije njegov ugovor je otkupljen za nestvarnih 180 miliona eura, čime je postao drugi najskuplji fudbaler svijeta nakon Neymara koji je Barceloni plaćen 222 miliona eura.

Mbappe je u dresu PSG-a postao jedan od najboljih nogometa svijeta. Igra zaista čudesno, a u 212 odigranih utakmica ima učinak od 165 golova i 83 asistencije.

Top Komentari

Klicko
Vidi ti Fayze što joj je zinula guza
1 0
Kompromis
Ovo na slici je mama od Rabiota iz Juventusa, ali moram priznati na ovoj slici bas mnogo liči na Mbappea posebno boja kože. Takoreći ista nijansa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi