Uščuplić napravio prvi konkretan potez
FOTO: D. Kurbegović

Voditi će FK Sarajevo do kraja sezone

Uščuplić napravio prvi konkretan potez

Haris Zilić

Dosta promjena je bilo u FK Sarajevo ove sedmice.

Nakon derbija protiv Željezničara koji je završen rezultatom 1:1 trener Aleksandar Vasoski dao je ostavku, a ekipu će do kraja sezone predvoditi Dženan Uščuplić, što je klub danas i potvrdio.

Dakle, Uščuplić će Sarajevo voditi u utakmci sezone, a to je finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža 19. maja, koje će ujedno biti i borba za Evropu.

Bivši fudbaler Bordo tima, a danas trener, povukao je i prvi potez.

Uščuplić je u tim vratio Velkoskog koji je danas trenirao sa ekipom, a ranije je odvojeno trenirao od ostatka tima.

Podsjetimo, Krste Velkoski je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Makedonac je u Sarajevo došao još 2014. godine, pa je privremeno igrao u inostranstvu, da b i se vratio u ljeto 2017. godine.

S ekipom je tri puta bio prvak BiH, ima i tri osvojena Kupa naše zemlje, dok je ranije bio dva puta prvak Makedonije sa Rabotničkim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Krezavi mutavac Djeno opet trener propalih lavordjija? hahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahaha
4 15
Ko mi
Oprao kosu?
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi